ZAGREB

Regionalna glazbena pop atrakcija Detour 12. lipnja u Hala Parku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Popularni elektro-akustični sastav Detour nastupit će u subotu, 12. lipnja, u Hala Parku, gdje će na svojem prvom samostalnom koncertu u godini dana po prvi puta koncertno predstaviti nove pjevačice Doru i Karlu.

S do sad pet izdanih albuma i pet nagrada Porin te preko 20 nominacija, Detour se u 15 godina postojanja potvrdio kao jedno od najprepoznatljivijih imena domaće i regionalne glazbene scene.

Koketirajući sa žanrovima, od new-wavea, preko soft rocka, drum&bassa, melankoličnih chill-out jazzy pjesama i razigranih pop-melodija, do disco-countryja ili čak i koračnice, skupina glazbenika predvođena gitaristom i autorom Nenadom Borgudanom svojim se romantičnim funky-rock soundom potvrdila kao predvodnik novog glazbenog pop-eklekticizma. 

U jesen 2020. godine, nakon odlaska dotadašnje pjevačice Gine Victorije Damjanović koja se odlučila za solo karijeru, bend je proširen za dvije nove pjevačice, Karlu Krmpotić i Doru Mijat, uz zaokret prema novom konceptu zvuka, gdje je naglasak stavljen podjednako na sve glazbenike, a ženski vokali ravnopravno dijele prostor repertoara.

Karla i Dora prvi će puta biti koncertno predstavljene upravo nastupom u Hala Parku, uz neke od najvećih hitova Detoura, "Mjesec", "Snijeg", "Plešem sama", "Tvoje lice se promijenilo", "Daleko", "Ljeto počinje", "Biram", "Bez tebe" i "Zaljubila sam se".

Detour još čine basist Alen Križaj, bubnjar Edi Grubišić te klavijaturist Vibor Čerič.

Bend je dosad prošao sve bitnije koncertne prostore u Hrvatskoj, uključujući i samostalni koncert u Domu sportova, a svirali su i u Lisinskom, Tvornici kulture, na festivalima Exit i Sea Star. Upravo rade na novom albumu koji bi trebao izići u proljeće 2022. Novi album već je najavljen singlovima "Šarena", "Slavlje" i "Hawaii", a koncertu u Hala Parku bit će prilika da publika uživo čuje i neke od njih.

"Stvarno smo sretni i uzbuđeni što sviramo u Hala Parku, iz razloga što nam je to prvi samostalni koncert u proteklih godinu dana. Po prvi puta koncertno predstavljamo nove pjevačice Doru i Karlu, te što smo jedni od prvih izvođača u novom zagrebačkom koncertnom prostoru", kazao je uoči koncerta vođa benda Nenad Borgudan. "Bio sam na jednom od koncerata i radi se o zaista sjajnom prostoru s velikom pozornicom, zvuk je odličan, atmosfera je festivalska i baš se veselimo, nakon dugo vremena, susretu s najdražom nam publikom u takvom ambijentu", poručio je.

Novi koncertni prostor Hala Park na adresi Slavonska avenija 3B otvorili su 28. i 29. svibnja Je Veux, Jonathan i Vatra. Kompleks se sastoji od koncertne dvorane i otvorenog prostora koji u normalnim okolnostima na 3500 četvornih metara može primiti do pet tisuća ljudi. Nakon koncerta Detoura, Hala Park najavljuje nastavak bogatog glazbenog programa te brojna događanja, uključujući i praćenje utakmica Europskog prvenstva u nogometu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater