ZAGREB

Redateljica Ana Hušman na Monsterclassu Kinokluba Zagreb

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Redateljica eksperimentalnih filmova Ana Hušman gošća je Monsterclassa koji se održava u petak, 15. svibnja  putem Facebook stranice Kinokluba Zagreb.

"Nakon mjesec dana teškog kućnog pritvora svi jedva čekamo izaći van, punim plućima udahnuti predivan miris alergenih biljki i brzo šmugnuti natrag u sigurna četiri zida. Dakle idealno je vrijeme za eksperimentalne filmove Ane Hušman u kojima su kuće, stanovi i sobe uvijek mnogo više od fizičkih prostora, a monotoni kućanski rad neodvojiv je od kreativnog filmskog procesa", ističe se u najavi Kinokluba.

Ta autorica eksperimentalnih filmova i profesorica na odsjeku za animirani film i nove medije na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti podijelit će svoja razmišljanja o kućama i maketama, o govornim floskulama i nečujnim šumovima, profesionalizmu i amaterizmu, ljubavi i nogometu, kuhinji i kupaonici.

Iz Kinokluba kažu i da će Hušman otkriti nešto više o svom procesu stvaranja filma i o radu sa studentima, a s njom će razgovarati Luka Ostojić.

Monsterclass predstavlja autore koji imaju stilski izbrušen pristup vlastitom radu te su spremni s publikom podijeliti kojim kreativnim odlukama su taj stil pronalazili i oblikovali.

Cilj programa je otvaranje pitanje pogreške, procesa učenja, slobode stvaralaštva, stilskog igranja i barijera koje autori pokušavaju prijeći.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini