Manifestacija produljena do 30. studenog

"RAVNO U SUNCE" Dodatnih deset dana Bijenala industrijske umjetnosti

| Autor: Zoran ANGELESKI
'Metal Guru' na pulskom Forumu (Dejan ŠTIFANIĆ)

'Metal Guru' na pulskom Forumu (Dejan ŠTIFANIĆ)


Treće izdanje Bijenala industrijske umjetnosti "Ravno u Sunce", najznačajnije izložbe suvremene umjetnosti u Istri i Hrvatskoj ove godine, trebao je završiti danas, no odlučeno je da će se trajanje većine izložbi u Puli,

Izložbe u Puli (Povijesni i pomorski muzej Istre, Augustov hram, Galerija Amfiteatar, Dom hrvatskih branitelja, Vodnjanu (Apoteka - Prostor za suvremenu umjetnost), Labinu (DKC Lamparna, Pijacal, Gradska knjižnica, Narodni muzej) i Raši (bivša rudarska menza, bivša direkcija rudnika i crkva Sv. Barbare) moći će se posjetiti pojedinačno ili grupno isključivo uz prethodnu najavu na e-mail: [email protected] ili tel: 095-840-2666.

No, još samo danas mogu se razgledati izložbe u Umjetničkom paviljonu 'Juraj Šporer' u Opatiji i Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Naslov bijenala "Ravno u sunce", preuzetog od pjesme Velvet Undergrounda, utjelovljuje imanentnu težnju za boljim svijetom i životom koja se može završiti ugodnim snom o suncem obasjanoj Arkadiji, miroljubivom i prosperitetnom društvu idiličnog života ili noćnom morom paklenog svijeta prepunog ljudskih i prirodnih katastrofa.

U okviru ovogodišnjeg Bijenala predstavljeni su radovi 70-ak domaćih i međunarodnih umjetnika i umjetnica te umjetničkih kolektiva na 16 izložbi otvorenih u šest gradova Istre i Kvarnera koje su kurirali Branka Benčić, ravnateljica riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i umjetnička voditeljica vodnjanske Apoteke, Gerald Matt, direktor Umjetničkog instituta u Beču i bivši direktor Kunsthalle Beč te Christian Oxenius, nezavisni kustos i voditelj istraživanja u Međunarodnom udruženju bijenala (IBA). Organizator Bijenala industrijske umjetnosti je Labin Art Express XXI.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter