ZAGREB

Raspisan natječaj za mlade umjetnike „Ivan Kožarić“

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Muzej suvremen umjetnosti (MSU) i zagrebački Gradski ured za kulturu raspisali su natječaj za mlade umjetnike „Ivan Kožarić“ kojim se dodjeljuju tri otkupne nagrade u ukupnom iznosu od 75.000 kuna.

Prva nagrada  iznosi 30.000 kuna bruto, druga  25.000, a treća  20.000 kuna. 

Posebna nagrada Kožarić Digital namijenjena je za otkup digitalnog umjetničkog djela za online platforme MSU u ukupnom iznosu od 25.000 kuna, stoji u priopćenju MSU-a. Nagradom se potiče recentna digitalna umjetnost, a prezentacijom na online platformama MSU omogućuje se šira percepcija takve vrste novomedijskog stvaralaštva.

Natječajem se osiguravaju sredstva za otkup radova mladih umjetnika do navršene 35. godine za fundus Muzeja suvremene umjetnosti.

Posebna nagrada predviđena je za digitalna umjetnička djela pogodna za postavljanje na online platforme Muzeja – web site ili društvene mreže. 

O dobitnicima nagrada odlučivat će stručno povjerenstvo u sastavu: Daniela Bilopavlović Bedenik, kustosica MSU, Radmila Iva Janković, kustosica Ateljea Kožarić/MSU i Nikola Stojadinović, savjetnik u Gradskom uredu za kulturu. 

Kriteriji za odabir nagrade su inovativnost i kreativnost stvaralaštva te umjetnička vrijednost.

Natječaj je objavljen na web-stranici www.msu.hr, a prijave se šalju elektroničkom poštom na adresu: prijave@msu.hr, a rezultati će biti objavljeni do 30. rujna.

Natjecatelji ispunjavanjem i dostavom prijavnice potvrđuju autorstvo projekta/programa čime ujedno jamče da su ovlašteni za predaju istog te organizatoru ustupaju pravo na objavu  i korištenje prijavljenih vizualnih materijala za potrebe publiciranja i u promotivne svrhe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum