RIJEKA

Premijera komedije "Na Tri kralja ili kako hoćete" u riječkom HNK

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Komedija Williama Shakespearea "Na Tri kralja ili kako hoćete" u prilagodbi i dramatizaciji Gorana Ferčeca i režiji Franke Perković izvedena je premijerno u utorak u HNK-u Ivana pl. Zajca.

U glavnim ulogama bili su Edi Ćelić, Tanja Smoje i Aleksandra Stojaković Olenjuk. Uz njih nastupili su Jasmin Mekić, Jelena Lopatić, Dean Krivačić i drugi. Scenograf je Igor Vasiljev, kostimografkinja Barbara Bourek, skladatelj Josip Maršić, a oblikovatelj svjetla Alan Vukelić.

 Redateljica Franka Perković je u najavi predstave ocijenila da su napravili dobru predstavu i iskoristili sav potencijal ansambla Hrvatske drame. Ustvrdila je da riječki HNK ima jedan od najboljih glumačkih ansambala, ne samo u Hrvatskoj, nego i u široj regiji  te dodala da ovu predstavu ne bi mogla napraviti u 90 posto kazališta koje pozna.

 "Na Tri kralja ili kako hoćete" pripada najizvođenijim i najpopularnijim Shakespeareovim komedijama, a nastala je u najzrelijem periodu njegova stvaralaštva. Radnja se temelji na naizgled klasičnom ljubavnom trokutu u kojem djevojka prerušena u mladića zavodi ženu u ime muškarca kojeg voli, a ta se žena pak zaljubljuje u djevojku misleći da je mladić. U toj se zabuni propituje i sama bit privlačnosti, identiteta i ljubavi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater