ZAGREB

Predstavljene "Priče iz Domovinskog rata iz pera srednjoškolaca"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zbirka "Priče iz Domovinskog rata iz pera srednjoškolaca" predstavljena je u ponedjeljak u Zagrebu u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja koje je dodijelilo nagrade i pohvale najboljim mladim autorima.

Radi se o 58 kratkih priča učenika srednjih škola iz cijele Hrvatske, od ukupno 177 pristiglih na prva dva javna poziva, koje je odabralo Povjerenstvo za vrednovanje, a tiskao Hrvatski vojnik.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitao je sudionicima projekta, a posebno nagrađenima, i rekao da je iznimno ponosan na projekt.

Medved je rekao da je Hrvatska po suvremenoj povijesti jedinstvena u Europskoj uniji ta da je ideja natječaja potaknuti mlade na čuvanje uspomene na vrijednosti i žrtve Domovinskog rata, te da odaziv mladih potvrđuje uspješnost natječaja.

Ovo pokazuje da su naši mladi svjesni kamo pripadaju, da poznaju povijest svoje države i da tako oblikuju vlastiti identitet, kazao je Medved.

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja uručene su nagrade i pohvale za najbolju kratku priču o Domovinskom ratu.

Prvu nagradu dobila je učenica 4. razreda Gimnazije Vukovar Stella Ristović za priču „Dio mene“, a drugu učenica 4. razreda II. gimnazije iz Zagreba Vida Terze za priču „Pet minuta“.

Dodijeljeno je također pet trećih nagrada, kao i više pohvala.

Na treći javni poziv pristiglo je više nego na prva dva zajedno, čak 208 kratkih priča o Domovinskom ratu, rečeno je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater