MEDITERANSKI PLESNI CENTAR U SVETVINČENTU

Poziv na sudjelovanje u projektu "MPC učionica: Sretan razred!"

| Autor: Mladen RADIĆ
Iz MPC učionice

Iz MPC učionice


Nakon uspješne radionice "MPC učionica: Učimo plesom i pokretom", za djelatnike obrazovnog sustava, već 8. i 9. listopada moguće se pridružiti radionici "MPC učionica: Sretan razred!" u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu. Organizatori pozivaju prosvjetne radnike koje rade s djecom na sudjelovanje u ovom kreativno-edukativnom projektu.

Cilj dvodnevne radionice je polaznicima ponuditi teorijsko i praktično iskustvo za stvaranje okruženja koje se brine o cjelovitosti osobe i pomaže izgraditi strategije kako bi se osoba osjećala sretnijom u svim aspektima svog života.

"Plesna i kazališna umjetnost su te koje imaju moć aktivirati sve naše resurse (mozak, tijelo i odnose sa vanjskim svijetom) i upravo zato ih koristimo kao strategiju u radu na sebi. Istovremeno stvaraju sigurniji i zdraviji način komunikacije, jer nam olakšavaju izražavanje kada nam je teško riječima podijeliti iskustvo", kažu organizatori.

Na radionici će se baviti temama samoregulacije i emocionalnog zdravlja. Samoregulacija se odnosi na sposobnost da se održi razinu pobuđenosti na optimalnoj razini, odnosno da se funkcionira i prilagođava okolini na fleksibilan, prilagodljiv i socijalno prihvatljiv način. Polaznici će prolaziti somatske tehnike koje omogućuju uspješniju samoregulaciju, a koje se mogu prenijeti na djecu i mlade u radu. Za emocionalno zdravlje je važno stvarati podržavajuću okolinu u kojoj se njeguje kultura kvalitetne komunikacije i uzajamnog povjerenja. U tu svrhu koristit će se kreativne metode suvremenog plesa i kazališta.

Voditeljice radionice su diplomirane psihologinje i plesne umjetnice s dugogodišnjim iskustvom umjetničkog rada na plesnoj sceni, Petra Chelfi i Ivana Pavlović.

Prijave na sudjelovanje u radionici primaju se putem info@mediteranskiplesnicentar.hr najkasnije do 7. listopada. Broj mjesta je ograničen, a u odabiru sudionika uzimat će se u obzir jedino vrijeme slanja prijave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of