NAJNOVIJEPOETSKI ITINERAR SENZIBILNE DUŠE

POLJUBAC RUŽE Dvojezična pjesnička zbirka rovinjske autorice Mirelle Malusa'


Zbirka sadrži pjesme napisane hrvatskim i talijanskim jezikom, uz fotografije koje je snimila autorica

 

Nedavno je rovinjska pjesnikinja i književnica Mirella Malusa', koja je najpoznatija po knjigama za djecu, objavila dvojezičnu pjesničku zbirku "Il bacio di una rosa - Poljubac ruže".

Zbirka sadrži pjesme napisane hrvatskim i talijanskim jezikom, uz fotografije koje je snimila autorica. Riječ je o ljubavnim pjesmama, gdje su prisutna sanjarenja, introspekcija, reminiscencije, poput intimističkog dnevnika suza i smijeha. Premda je riječ o knjižici malog formata, zastupljene pjesme dovoljne su za uvidjeti da se radi o senzibilnoj duši, koja ima romantičan pogled na svijet, ljubav, život…

Pjesme su naslovljene "Poljubac ruže", "Kiša u kolovozu", "Opsjena", "Latice poezije", "Duše u bijegu", "Zelene plime i oseke", "Otok snova", "Zagrljaj", "Iluzija", "Sve u trenutku", "Čarolija", "Obećanje", "Dobrota", "Očekivanje", "Tuga", "Radost", "Čudan dan", "Varljiva modrina", "Krhotine sna" i "Moje more".

Upravo iz tih naslova vidljiv je tematsko-interesni spektar koji preokupira autoricu, uvijek naglašeno lirsku, bez odmaka u neke postmodernističke sfere, njezino stvaralaštvo blisko je iskonskom pjesništvu koje se bavi pitanjima duše.

Njezine su pjesme izrazito lirske, poput intimnih zapisa o ljubavi i prirodi, a poezija stvara te svjetove u kojima se više ne raspoznaje realnosti i sna.

Mirella Malusa' do sada je objavila pjesničku zbirku "Heliotropium 2000.", a za djecu knjigu priča "Il segreto della Canna Rossa e altri racconti/Tajna crvene trske i druge priče" 1997. godine, "La misteriosa conchiglia di cristallo" 2004., a tu istu knjigu u dvojezičnom izdanju "La misteriosa conchiglia di cristallo - Tajanstvena kristalna školjka" 2005. godine. Potom je 2014. godine objavila knjigu "Tea & Lea", također za najmlađe.

Svoje je priče objavljivala i u podlisku za djecu naših novina Ružmarin. Mirella Malusa', po struci profesor talijanskog jezika i književnosti, živi i radi u Rovinju. Objavila je svoje radove u raznim novinama i časopisima u zemlji i inozemstvu, a bavi se poezijom, prozom i esejistikom.

Knjigu je autorica objavila u vlastitoj nakladi uz potporu Grada Rovinja. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam