ZAGREB

Peto izdanje događanja PitchADU 28. rujna na Akademiji dramske umjetnosti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Peto izdanje događanja PitchADU, u okviru kojega studenti Akademije dramske umjetnosti filmskih usmjerenja predstavljaju svoje projekte profesionalcima iz domaće AV industrije, održat će se u petak 7. listopada na Sceni F22.

Ovogodišnje izdanje nastaje u suradnji Akademije i Društva hrvatskih filmskih redatelja, a u organizaciji studentica i studenata Odsjeka produkcije. Predstavit će 11 studentskih projekata najrazličitijih formi i žanrova, dokumentarno-zabavno emisija, game show, hibridni film, transmedijski projekt.

Kako se podsjeća u najavi, na prethodnim izdanjima PitchADU-a predstavljani su projekti koji su kasnije zaživjeli i realizirali se kao pravi profesionalni projekti. 

PitchADU će ugostiti predstavnike i predstavnice televizijskih kuća, Hrvatskog audiovizualnog centra, MEDIA Deska Hrvatske, Ministarstva kulture i medija RH, Vijeća za elektroničke medije, Društva hrvatskih filmskih redatelja te drugih strukovnih i umjetničkih udruga, filmskih festivala i nezavisne producente.

Po završetku pitching foruma bit će dodijeljena nagrada za najbolje prezentirani projekt u iznosu od 5.000 kuna, a o pobjedniku će odlučivati tročlani žiri - Danijel Pek, televizijski i filmski producent, Jasna Nanut, filmska i televizijska redateljica i Marija Kosor, producentica igranih i dokumentarnih filmova i serija te ravnateljica produkcije Hrvatske radiotelevizije.

Pitching forumu prethodit će dva događaja - redatelj Dalibor Matanić održat će masterclass na temu "Režija TV serija na primjerima Područja bez signala i Šutnje" koji će moderirati filmski kritičar i filmolog Mario Kozina. 

Nakon masterclassa i pitching foruma zakazano je predstavljanje sporazuma između Akademije dramske umjetnosti i Hrvatske radiotelevizije koji će donijeti mnoge nove pogodnosti za obje strane poput otvaranja natječaja za studentske projekte i pokretanje novih suradnji te mogućnosti za praksom na HRT-u za studente ADU.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of