ZAGREB

Otvorene prijave za Splitski filmski festival

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Splitski filmski festival - Međunarodni festival novog filma otvorio je prijave za sudjelovanje na svom ovogodišnjem, 26. izdanju koje će se održati od 3. do 10. rujna. 

Zadnji rok za prijavu je 9. lipnja, a uz prijave standardnih kategorija (film, video & novi mediji) autori, producenti ili distributeri mogu prijaviti VR projekte, radove virtualne stvarnosti i filmove producirane uz pomoć AI tehnologije. 

Odabrani radovi sudjelovat će u konkurenciji ili popratnim programa, a pravo sudjelovanja u natjecateljskom programu imaju samo ostvarenja nastala nakon 1. siječnja 2020. godine.

S Festivala ističu da od samih svojih početaka 1996. promiču sva nova, kreativna, eksperimentalna, osobna, radikalna, subverzivna ostvarenja svih dužina i žanrova, nastala uglavnom izvan mainstreama, pri čemu se vrednuje isključivo izvrsnost i originalnost ostvarenja.

Selektori odabiru radove za konkurenciju i ostale programe festivala, a međunarodni žiriji dodjeljuju Grand Prix i Posebna priznanja.

Svi hrvatski filmovi, bez obzira na program u kojem su prikazani, konkuriraju za Nagradu Ivan Martinac, koja se dodjeljuje hrvatskom autoru za kreativno i inovativno korištenje filmskog jezika, a u čijem izričaju dominira upotreba specifičnih filmsko - izražajnih sredstava ostvarivih samo u mediju pokretnih slika.

Festival će se održati uživo, ali dijelom i online što, napominju organizatori, omogućuje veliku količinu fleksibilnosti kao i širok doseg programa. Online program primarno bi se sastojao od predavanja, prezentacija, radionica, kao i live streama pojedinih programa.

Kompletni program festivala bit će objavljen na festivalskoj stranici u kolovozu 2021.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini