ZAGREB

Otvorene prijave TV serija za ovogodišnje nagrade Srce Sarajeva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Otvorene su prijave TV serija za nagrade Srce Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala, za dramske serije i komedije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije.

Prijave su besplatne i otvorene do 31. ožujka, a sudjelovati mogu  dramske serije i komedije iz tih zemalja premijerno prikazane od 1. travnja 2021. do 30. travnja ove godine.

Serije za program Sarajevo Film Festivala prijavljuje producent/vlasnik prava, a za mogućnost nominacije za nagrade potrebno je prijaviti sve epizode.

Kako je priopćeno, o nominacijama i nagradama odlučuje Strukovni žiri, sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regije.

Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala, rekao je kako nominirane, a onda i dobitnike nagrada u kategoriji TV serija bira više stotina profesionalaca iz struke iz cijele regije, koji ovim priznanjima valoriziraju kvalitetu regionalne produkcije.

"Regija ima izvrsne autore koji se bave važnim temama na zanimljiv način. Sarajevo Film Festival kao centar filmske industrije okuplja njihovu snagu i talent, najboljim projektima povećavajući vidljivost i prodaju na međunarodnom tržištu”, izjavio je.

Nagrade će biti dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije.

Dodijelit će se osam nagrada u kategoriji dramskih serija, za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se 5 nagrada - za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

SFF je te nagrade uspostavio prošle godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana.

Dodjela nagrada u kategoriji TV serija bit će održana na 28. Sarajevo Film Festivalu, koji se ove godine održava od 12. do 19. kolovoza.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of