ZAGREB

Objavljena selekcija Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Objavljena je selekcija natjecateljskog programa za 59. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, koja će se održati u Varaždinu od 30. rujna do 3. listopada, sa 78 radova mladih autora.

Za program se prijavilo 167 filmova autora osnovnoškolskog uzrasta, a u konkurenciju je odabrano 78 radova u 6 kategorija od kojih je 19 animiranih, 10 dokumentarnih i 21 igranih filmova. 

Ostale kategorije donose 12 radioničkih i 9 filmova u slobodnom stilu te 7 TV reportaža, izvijestio je HFS.

Odabrani su filmovi raznih tema, od recentnih društvenih tema do onih  koje će gledatelje nasmijati.

Ta najveća je i najstarija dječja filmska manifestacija u Hrvatskoj održava se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Filmsko-kreativnog studija VANIMA. 

Filmove su tijekom mjesec dana birale montažerka Marina Andree Škop, redateljica Dalija Dozet te Astrid Nox, medijska teoretičarka i praktičarka te profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. 

Dalija Dozet, članica selekcijske komisije, kaže kako nije bilo nimalo lako odabrati filmove, no sa sigurnošću se može zaključiti kako ne postoji način da naša kreativnost ikada stane, već ju svaka kriza čini produktivnijom. 

"Naizgledna (ne)mogućnost da snimamo film u (ne)normalnim vremenima podiže ljestvicu, kreira nove vizure i raspiruje našu maštu", ustvrdila je.

Rezultate selekcije nalaze se na https://revijadjece.hfs.hr/natjecateljski-program-2021/

U fokusu Revije ove će godine biti i veliko obilježavanje 35. obljetnice djelovanja filmsko- kreativnog studija VANIMA koji je realizirao  više od 270 filmova kroz radionice i školske grupe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of