ZAGREB

Objavljen knjiga Mate Sušca "Sjeverni mozaik" 

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Knjigu poetsko-proznih tekstova hrvatskog književnika Mate Sušca "Sjeverni mozaik", u kojoj autor čitatelje vodi na svojevrsno prostorno-duhovno putovanje, objavila je splitska Naklada Bošković.

Urednik knjige Ivan Babić ističe kako je riječ o knjizi raznorodna sadržaja u kojoj Sušac čitatelje vodi na svojevrsno prostorno-duhovno putovanje, koje je tko zna kad u njemu započelo i tko zna kad će u svojem čitatelju završiti.

Babić naglašava kako je u ovim gdjekad gorkim i žestokim, a gdjekad nježnim poetsko-proznim tekstovima na djelu riječ, kojoj dakako nije do umiranja, već do pjevanja i slavljenja života i ljubavi kroz snažno "pobratimstvo lica u svemiru".

Knjiga se sastoji od četiri cjeline - Sjeverni mozaik (putopisna proza, Lenjingrad-Peterburg, 1984., Zadar, 1984.-1993.), Gavranovi su ukrali naranče (poema), Uskrsnuće na Ržovu (kratka proza), Praznoga zavežljaja pospremanje (poema).

Mate Sušac rođen je 1938. godine u Čitluku. Na Filozofskom fakultetu u Zadru diplomirao je hrvatski jezik i književnost, te ruski jezik s književnošću. Objavio je više knjiga pjesama i proze, među kojima i romane “Čovjek iz Karijotha” i "Kuća" te knjige proza "Semionovo gnijezdo" i "Krijesnice s Prozračca" i zbirke pjesama "Aleluja za Arijela", "Škrinja brimena" i "Runo".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of