poziv

NATJEČAJ ZA MLADE UMJETNIKE "Zlatna lubenica 5.0" otvorena do 15. lipnja

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Natječaj Zlatna lubenica

Natječaj Zlatna lubenica


U tijeku je natječaj za mlade umjetnike i umjetničke kolektive koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama, naziva Zlatna lubenica 5.0 – koji u povodu 23. izdanja Media Mediterranea festivala raspisuje Udruga Metamedij.

Inscenirana autentičnost

Natječaj je otvoren do 15. lipnja. Ovogodišnjom temom, "Inscenirana autentičnost", preispituje se odnos stvarnog i legitimnog, u odnosu na unaprijed inscenirano, organizirano i dogovoreno.

Stručni žiri u sastavu Oleg Šuran (UMAS), Olga Majcen Linn (kustosica, Kontejner), Hrvoje Hiršl (umjetnik, istraživač i dizajner) i Anja Maleć (prošlogodišnja pobjednica) odabrat će pet finalista čiji će radovi biti predstavljeni na skupnoj izložbi u galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli, u sastavu festivala Media Mediterranea 23, kao i u galeriji Ekscenter u Novoj Gorici.

Na natječaj mogu biti prijavljeni gotovi radovi hrvatskih umjetnika ili umjetničkih kolektiva nastali nakon siječnja 2018. godine.

Isti prijavitelj može poslati maksimalno dvije prijave. Stručni žiri će izabrati pet finalista, a dobitnik Zlatne lubenice osvojit će simboličnu novčanu nagradu u iznosu od 1.000 kuna.

Svim finalistima bit će osigurani putni troškovi i smještaj za vrijeme trajanja festivala.

Dvadeset i treće izdanje Media Mediterranea festivala održat će se u Puli od 5. do 7. kolovoza.

Poziv na natječaj namijenjen je umjetnicima od 18 do 35 godina ili umjetničkim kolektivima koji ih okupljaju, a koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama.

Slanje prijava

Prijave s naznakom "Zlatna lubenica 5.0" šalju se na e-adresu mediterraneafest@gmail.com do 15. lipnja u 23.59 sati.

Više o samoj prijavi i preostalim informacijama može se pronaći na službenoj stranici Udruge Metamedij.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater