POZIV ZA PREDLAGANJE PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI

MINISTARSTVO KULTURE: Prijave na natječaj kroz novi sustav e-Pisarnice

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Ministarstvo kulture

Iz Ministarstva kulture ističu da će nova usluga e-Pisarnice biti dostupna na mrežnim stranicama Ministarstva, te će omogućiti korisnicima prijavu na natječaje putem sustava e-Prijavnice unutar kojih će se nalaziti i potrebne upute za podnošenje prijava elektroničkim putem

Ministarstvo kulture u srijedu je raspisalo Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi s rokom prijave do 4. listopada 2019. godine, a natječaj je dostupan i na mrežnim stranicama Ministarstva kulture.

- U proračunu Republike Hrvatske osiguravaju se sredstva za javne potrebe u kulturi, a to su djelatnosti u kulturi, aktivnosti, manifestacije i projekti u kulturi od interesa za Republiku Hrvatsku. Od interesa za Republiku Hrvatsku smatrat će se programi i projekti koji hrvatsku kulturu stavljaju u europski kontekst, promiču međukulturni dijalog i razvoj civilnoga društva, koji su stručno utemeljeni, visoke razine kvalitete, ekonomični, profilirani u odnosu na osnovnu djelatnost organizatora te oni koji se odvijaju kontinuirano, ističe se u dopisu Ministarstva kulture te se naglašava da će se "sve natječajne procedure osigurati kroz sustav e-Pisarnice, a provodit će se bez potrebe podnošenja i slanja dokumenata u papirnatom obliku, što će rezultirati smanjenjem administracijskih troškova i pravovremenom objavom rezultata natječaja. Nakon potrebne autentifikacije putem Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS), svaka osoba moći će pristupiti novoj usluzi e-Pisarnica."

Iz Ministarstva ističu da će nova usluga e-Pisarnice biti dostupna na mrežnim stranicama Ministarstva, te će omogućiti korisnicima prijavu na natječaje putem sustava e-Prijavnice unutar kojih će se nalaziti i potrebne upute za podnošenje prijava elektroničkim putem.

Napominjemo kako se uvođenjem novog sustava ne mijenjaju uvjeti Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske. Pravo podnošenja programa na temelju Poziva imaju, kao i do sada, samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine u skladu s uputama za prijavitelje, ističu u Ministarstvu kulture.

Naglašavaju i da će rezultati natječaja za 2020. godinu za sva područja kulture biti poznati najkasnije početkom 2020. godine, odmah po donošenju državnog proračuna.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater