NOVI UMJETNIČKI IZAZOVI VRIJEDNE AUTORICE

LINEA BOTTEGARO BRKLJAČA Predstavila se izložbom „Kaleidoskop/Caleidoscopio“

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(V. BEGIĆ)

Svila, neponovljiva i meni stalan izazov u traženju oblika i boja. Put svile ovom se izložbom nastavlja. Svili se pridružilo drvo. Izazov koji prihvaćam, kazala je autorica

Izložbom naslovljenom „Kaleidoskop/Caleidoscopio“ pulska umjetnica Linea Bottegaro Brkljača predstavlja se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u Mjesecu hrvatske knjige.

Autorica je već poznata pulskoj i istarskoj javnosti po svome umjetničkom radu, uvijek vrlo skromna i samozatajna, a iznimno vrijedna.

Kako je rekao otvarajući izložbu Anđelo Cvjetković iz Udruženja likovnih i književnih stvaratelja Pule (ULIKS), ovoga se puta autorica predstavila nešto drukčijim radovima, oslikanom svilom, radovima nastalim u tehnici akrila, oslikanim torbama i oslikanim drvenim panelima.

- Riječ je o vrlo vrijednoj i samozatajnoj autorici, ali koja cijelo vrijeme stvara, kreira. Česta je gosta prostora Turističke zajednice grada Pule, gdje izlaže svoje radove, a nagrađena je nedavno i na Medulinartu. Iz nje izvire velika kreativnost, otvorena je raznim stilovima i načinima izražavanja. Iz njezinog kreativnog ateliera stalno dolaze novi radovi, u znaku vrlo svježih tonova i boja, a uz to treba napomenuti i da ima bogatu maštu. Nit vodilja je i to šarenilo, a ima i apstrakcije, kazao je Cvjetković.

Sama je autorica rekla da je mislila postaviti izložbu, no bez otvorenja ali ju je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nela Načinović nagovorila da ipak otvori izložbu.

- Hvala svim posjetiteljima i onima koji su mi pomogli da postavim ovu izložbu, da otvorim ovu izložbu. Ovoga sam se puta predstavila nečim novim, mali odmak u druge sfere stvaralaštva, kazala je Bottegaro Brkljača.

Autorica je rođena u Puli 1950. godine. Nakon završenog studija u Zagrebu vraća se u Pulu, gdje radi kao profesorica u srednjoj školi do umirovljenja. Od 2001. godine članica je Udruženja likovnih i književnih stvaralaca Pule i oslikava svilu.

- Svila, neponovljiva i meni stalan izazov u traženju oblika i boja. Put svile ovom se izložbom nastavlja. Svili se pridružilo drvo. Izazov koji prihvaćam, kazala je autorica.

Nazočne je u ime Gradske knjižnice i čitaonice Pula pozdravila Iva Lanča Joldić.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater