ISTRA 1961

"Fizio" Marijan Brkljača napustio zeleno-žute. Rastanak koji će se osjetiti u pulskom prvoligašu

| Autor: Goran ROJNIĆ
Fizioterapeut Marijan Brkljača (Snimio Milivoj Mijošek)

Fizioterapeut Marijan Brkljača (Snimio Milivoj Mijošek)


Pulski prvoligaš drastično oslabljen ulazi u nastavak prvenstva. U klubu više nije voditelj medicinske službe Marijan Brkljača, popularni "Fizio". Nekome će se činiti možda banalno, ali odlazak s "Drosine" provjerenog medicinskog stručnjaka značajno će oslabiti redove Istre 1961. Pritom se Brkljača nije na ružan način oprostio s klubom, odlazak je najavio mjesec dana prije, a nakon susreta s Rijekom on se i dogodio.

- Želio bi se, prije svega, zahvaliti svima u klubu na suradnji. Financijska strana priče nije uzrok mom odlasku jer je sve bilo ispoštovano, a puno ljudi u klubu zaslužuje pohvale, od Silvane do Vlade i Ervina, kao i drugih da sad ne nabrajam sve. Svi oni rade jako dobro svoj posao. Također i igrači, sve redom dobri dečki, kojima želim puno sreće u nastavku prvenstva. Generalno, teško mi je bilo otići jer emotivno pripadam klubu, kao i mom gradu, ali trenutno ne mogu dati maksimum sebe u profesionalnom smislu. Došlo je do "zamora materijala" i sada mi je potreban odmor. Opet, ne isključujem da budućnost možda nosi našu novu suradnju, rekao nam je u uvodu Brkljača, s kojim je medicinsku službu "zeleno-žutih" napustio i njegov prvi suradnik Slobodan Nikolić.

Osim što postoji život izvan nogometa, sigurno je Brkljaču umorila i "borba s vjetrenjačama".

- Ne krivim ni najmanje ljude ovdje u klubu u Puli, zeleno svijetlo svemu daju isključivo u Alavesu. Žao mi je što naša suradnja, prvenstvo po pitanju medicinske opreme koju smo dogovorili na početku, nije bila bolja i uspješnija. Očekivao sam da ćemo imati prilike raditi s novom opremom, barem smo se tako dogovorili. Nadam se da će španjolske kolege to uspjeti promijeniti, bit ću im zahvalan na tome ako uspiju za buduće terapeute u klubu, poručio je popularni "Fizio" napomenuvši još jedan problem. - Veliku ulogu u ozljedama igrača imaju treninzi i podloge. Mišljenja sam da "jedinica" u Medulinu nije idealna za igrače jer nam se nakon treninga na njoj javljaju s atipičnim ozljedama.

Neke su ozljede pulskih igrača uistinu "misteriozne". Uz svojevrsni artritis veznjaka Antonija Ivančića, posebna je i ozljeda stopera Bernarda Matića.

- Matiću je magnet koljena pokazao da je uslijed udarca došlo do traume hrskavice, čak se mislilo da je napukla. Radili smo tretmane i vježbe te sam očekivao njegov brži oporavak. Igrač je osobno naknadno tražio drugo mišljenje, vjerujem da smo imali opremu da bi ga oporavili. Nadam se da bi se uskoro igrač i mogao vratiti, objašnjava Brkljača, okrenuvši se Ivančiću. - On ima jedan oblik artritisa, to je jedan slučaj na tri milijuna. Ima otekline i bolove u koljenu i skočnom zglobu. Uz lijekove mu je sada bolje i nadam se da bi unutar mjesec dana mogao biti dobro i da će postepeno ulaziti u trening.

Zbog brojnih "sitnijih" ozljeda otkazan je prošli tjedan zamišljeni prijateljski susret protiv trećeligaškog lidera Jadrana iz Poreča, a sve kako bi se igrači odmorili. Pogotovo, primjerice, Blagojević, kojeg povremeno muči aduktor, kao i Perera koji duže ima problema s petom.

- Pereru smo "odmorili" zbog ligamenta skočnog zgloba, pa sam ga bandažirao i izdržao je utakmicu bez problema. Serderov je na utakmici napravio nespecifični trzaj i došlo je do male rupturice na mišiću pa se nije željelo protiv Rijeke riskirati s pogoršanjem ozljede, ali on ovaj tjedan već trenira i bit će u redu. Koliko znam, u kadru na treninzima je i Marin, kod kojeg je problem ligament kojeg osjeća kad mijenja podlogu, ali vjerujem da će i on biti na raspolaganju trenerima, zaključio je Brkljača.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater