ZAGREB

Lauba - završna postaja Motovun Film Festivala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Zagrebačka Kuća za ljude i umjetnost - Lauba bit će završna postaja ovogodišnjega Motovun Film Festivala u koju će 'motovunska karavana" uploviti 27. kolovoza, a u 11 dana, do 6. rujna, bit će prikazano 14 dugometražnih i 26 kratkih filmova.

Tako će nakon turneje po Hrvatskoj koja je obuhvatila čak 38 projekcija, dosad neviđena avantura Motovun Film Festvala (MFF) u Laubi "zatvoriti krug" gdje će biti prikazani svi naslovi iz ovogodišnje konkurencije, uz niz popratnih događanja, priopćio je u četvrtak Press ured MFF-a.

MFF dosad u 17 gradova i mjesta diljem Hrvatske

U kvalitetu ovogodišnjega programa, kažu iz MFF-a, mogli su se dosad uvjeriti gledatelji u 17 gradova i mjesta diljem Hrvatske. Nakon prve i jedine projekcije u Motovunu, turneja je nastavljena u još devet mjesta u Istri, a filmska čarolija izgledala je još privlačnije na slikovitim lokacijama poput kaštela u Svetvinčentu, Trga Tomaso Bembo u Balama ili pozornice Pod ladonjom u Tinjanu.

Program MMF-a vidjeli su i ljubitelji filma u Dalmaciji. Tjedan dana traje su projekcije u ljetnom kinu u Dubrovniku, a tri projekcije u Ljetnom kinu Bačvicama u Splitu. Posebno je pak emotivna bila projekcija filma Tereza37 snimljenog upravo u Splitu iz kojega dolazi i protagonistica i scenaristica filma Lana Barić. Dobar je odaziv bio i na projekcijama u Šibeniku, Rijeci, Kostreni, Karlovcu te na zagrebačkoj Ljetnoj pozornici Tuškanac gdje je održana svojevrsna pretpremijera događanju u Laubi.

Program u Laubi imat će 'pravi festivalski pečat', a pojedine filmove predstavit će njihovi autori, gosti festivala. Filmski program bit će popraćen koncertima, kvizovima, vinskim uvertirama i drugim zbivanjima. 

U Laubi i dodjela nagrada te Kampus Motovun

U Laubi će biti dodijeljene i nagrade, a o onima u glavnom programu odlučit će žiri u sastavu: Lana Barić, Nina Violić i Goran Bogdan.

Dijelu projekcija dugometražnih filmova prethodit će i nekoliko kratkometražnih, a svih 26 kratkih filmova iz programa bit će prikazano na posebnoj pozornici u dvorištu Laube.

Najbolji europski film iz motovunske konkurencije kratkih i ove će godine kandidirati za nominaciju Europske filmske nagrade.

Kampus Motovun također će se održati u Laubi umjesto svoje uobičajene lokacije. Do nedjelje, 23. kolovoza, prijaviti se mogu studenti filmskih škola iz Hrvatske i regije, studenti škola koje imaju filmske kolegije, mladi filmski teoretičari i kritičari te filmski amateri.

Motovunske premijere i festival filmova za mlade Buzz@teen održat će se pak u Buzetu od 20. do 23. kolovoza, a 22. kolovoza jedna projekcija stiže i u Mrkopalj. U idućim danima filmska karavana zaplovit će i prema otocima - Braču (Bol i Supetar), Hvaru (Jelsa) te prema Visu (Komiža) s hitom dosadašnjih projekcija - filmom Tereza37.

Ulaznice su već u pretprodaji putem interneta na poveznici https://mfftickets.kupiulaznicu.hr.

Broj ulaznica za pojedine projekcije je ograničen zbog u skladu s epidemiološkim preporukama.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum