ZAGREB

LADO legendarnoj Teti Lizi posvetio electro singl i spot

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Ansambl LADO i dvojac HR Electro vraćaju se na glazbenu scenu novim spotom za pjesmu "Dolinom se… (Song for Elizabeth)", posvećenoj legendarnoj pjevačici međimurskih pjesama Elizabeti Toplek.

"Dolinom se… (Song for Elizabeth)" jedna je od ukupno 26 pjesama s dvostrukog nosača zvuka LADO Electro "2.0 Memorabilium" u izdanju Aquarius Recordsa.

"Inspiracija za obradu pjesme bila je Elizabeta Toplek, poznatija pod nadimkom Teta Liza, koja je prepoznatljivim glasom i emotivnom interpretacijom pjevala ovu kao i stotine drugih pjesama iz svoga Međimurja", rekao je Boris Harfman, solist Ansambla LADO koji je uz Hrvoja Crnića Boxera autor albuma "2.0 Memorabilium".

Elizabeta Toplek bila je pjevačica međimurskih popevki. Poznata pod nadimkom Teta Liza, izdala je tri glazbena albuma. Onaj snimljen u suradnji s Ansamblom LADO, "Teta Liza i LADO" iz 2007., dobio je tri Porina: za nabolji album folklorne glazbe, najbolju folklornu pjesmu i najbolju izvedbu folklorne glazbe. Preminula je 12. kolovoza 2017. godine u Prelogu.

U spoju tradicijske i elektroničke glazbe, u pjesmi "Dolinom se… (Song for Elizabeth)" do izražaja dolazi emotivna vokalna izvedba Ladove solistice Vlatke Hlišć.

"U suradnji s Borisom Harfmanom i Hrvojem Crnićem, LADO ovim projektom tradicijsku glazbu predstavlja na posve drugačiji način u odnosu na svoj uobičajeni repertoar. Želja nam je aktivnije uključiti LADO u suvremenu kulturnu, klupsku i alternativnu glazbenu scenu te novoj publici približiti hrvatsku glazbenu baštinu. Nadamo se da će publika ubrzo moći uživati u live izvedbama LADO Electra", rekao je umjetnički voditelj Ansambla LADO Krunoslav Šokac.

Video spot se može pogledati na poveznici: http://youtu.be/x007xQonFg8.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of