BJELOVAR

Kulturni i multimedijski centar u Bjelovaru dobio vrijedan novi projektor

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru u petak je predstavljen novi digitalni laserski projektor vrijedan gotovo pola milijuna kuna, koji troši 80 posto manje energije od prethodnoga.

Nabavu projektora sufinancirao je Grad Bjelovar s 200 tisuća kuna, dok je preostalih tristotinjak tisuća kuna dobiveno zahvaljujući natječaju Ministarstva kulture.

"Riječ je o uređaju s tehnologijom osvjetljenja bez žarulje, koja daje visoku svjetlinu i gotovo da ne zahtijeva nikakvo održavanje, s izvrsnom kvalitetom slike i performansama, čak i pri jakom okolnom osvjetljenju", istaknuo je ravnatelj KMC-a Denis Hladiš i dodao da novi uređaj ima i do 80 posto manju potrošnju struje u odnosu na stari, koji će zasluženo u mirovinu nakon punih osam godina gotovo neprestanog rada.

Na konferenciji za novinare istaknuto je da je bjelovarski Kulturni i multimedijski centar ove godine posjetilo već više od 19 tisuća posjetitelja, a do 12. listopada održana je 4331 projekcija.

Gradonačelnik Dario Hrebak naglasio je da je kino u suvremenom gradu standard, a Bjelovarčani to zaslužuju te da će se i dalje ulagati u opremu kako bi ona pratila razvoj tehnologije i kako bi filmski doživljaj u kinu bio što bolji.

Prilikom predstavljanja novog projekta objavljeno je i da je na natječaju za ravnatelja te ustanove ponovno izabran Denis Hladišu, kojemu će to biti drugi mandat.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of