ALESSANDRA BENČIĆ IZLAŽE U GALERIJI STUDENTSKOG CENTRA

Koloristički, fovistički pristup likovnom izričaju

Alesandra Benčić uz svoje djelo (Neven LAZAREVIĆ)

Alesandra Benčić uz svoje djelo (Neven LAZAREVIĆ)


Kada je Alessandra Benčić došla kod mene u atelje, došla je sa stavom, s pričom, i to se odražava u njenim radovima. Sami ovi portreti nemaju pogled, ne može se možda iščitati emocija, ali govore o današnjem društvu koje je dosta uljepšano i površno i u kojem se možda gubi autentičnost, a ona je to jako dobro prikazala, kazala je profesorica Sanja Simeunović Bajec

U galeriji Studentskog centra Pula preksinoć je otvorena izložba mlade pulske umjetnice Alessandre Benčić koja se predstavila s tri rada i to "Mi", "Figura u crvenom" i "Disco, disco", sva tri nastala 2016.

Izuzetno talentirana autorica

Ovo je četvrta izložba u ovom prostoru, a profesorica Sanja Simeunović Bajec koja je napisala predgovor izložbi, rekla je da je Benčić kao njena učenica još u srednjoj školi bila izuzetno talentirana te su njeni radovi također bili kao i ovi, izuzetno jaki, koloristički, fovistički stil s vrlo čistim plohama i jakim, konkretnim bojama.

- To, ustvari, govori o njoj. Kada je Alessandra Benčić došla kod mene u atelje, došla je sa stavom, s pričom, i to se odražava u njenim radovima. Sami ovi portreti nemaju pogled, ne može se možda iščitati emocija, ali govore o današnjem društvu koje je dosta uljepšano i površno i u kojem se možda gubi autentičnost, a ona je to jako dobro prikazala. Mislim da se iz njenih radova može iščitati današnje društvo koje je sve više površno i možda se gubi ona srž koju sve više tražimo, kaže Sanja Simeunović Bajec.

Autor dizajna kataloga-plakata izložbe je profesor Denis Sardoz.

Alessandra Benčić se zahvalila na pozivu i ukazanoj prilici, zahvalila se svima koji su došli i njenim profesorima od kojih su neki bili u publici te Sanji Simeunović Bajec na pomoći.

Najljepša galerija na svijetu

Miodrag Čerina, ravnatelj Studentskog centra Pula, kazao je da kada je pokrenuta ova galerija, na koju su iznimno ponosni, ideja je bila da promoviraju mlade pulske autore, a od iduće godine uz jednog mladog slikara ili kipara predstavit će i jednog glazbenika s pulske Muzičke akademije. Kaže kako kroz galeriju svaki dan prođe 200 studenata te svi uvijek zastanu i pogledaju izložene radove, što je čini jednom od najposjećenijih u gradu.

- Mi ovu galeriju zovemo najljepšom na svijetu. Nema puno prostora, ali ima puno ljubavi u tom prostoru, ponosno je istaknuo Čerina. (M. RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom