ZAGREB

Kinoklub Zagreb predstavlja godišnju produkciju u Kinoteci

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kinoklub Zagreb će na 15. po redu Gledalištu od 19. do 21. svibnja u kinu Kinoteka predstaviti svoju godišnju filmsku produkciju. 

Taj najstariji kinoklub u Hrvatskoj i najplodnija hrvatska filmska producentska kuća kratkih filmova će prikazati svi filmovi članova KKZ-a snimljeni u protekloj godini.

Kinoklubaški autori i ove godine nude bogatu i raznovrsnu kolekciju amaterskih filmova svih žanrova koji će se prikazivati u devet natjecateljskih projekcija.

Tročlani veliki žiri dodijelit će Nagradu ‘Maksimilijan Paspa’ za najbolji amaterski film u 2021. godini. Članovi žirija bit će David Gašo, Igor Jelinović i Mateja Zidarić.

Dodijelit će se i nagrada kritike - članice žirija kritike su Nora Čulić Matošić, Tajana Kosor i Marija Krstanović.

U popratnom programu održat će se dvije radionice: "Kritičarski inkubator", intenzivna radionica kritike tijekom Gledališta, koju će voditi Višnja Vukašinović Pentić, te radionica distribucije "Put kratkog filma" uz vodstvo Mateja Merlića.

Kritičarski inkubator, u  kojemu polaznici pišu osvrt o odabranim filmovima iz godišnje produkcije Kinokluba Zagreb,  nastoji ponuditi osnovne alate potrebne za artikulirano i argumentirano pisanje o filmu, ali i skrenuti pozornost na bogatu amatersku produkciju koja obično ostaje ispod radara kritičarskih pera.

Na radionici Put kratkog filma pružat će se uvid u proces pripreme kratkog filma od razvoja do finalizacije i distribucije.

Koji su koraci za razvoj kratkog filma, kako pristupiti razvojnim radionicima i pitching forumima, kako postići pravovremenu vidljivost projekta te kako pristupiti distribuciji i plasmanu kratkog filma samo su neka od pitanja na koja će voditelj radionice ponuditi odgovore. 

Voditelj će na konkretnim primjerima iz prakse sudionicima približiti ovaj proces te ih savjetovati kako pristupiti razvoju i distribuciji svojih projekata, najavljeno je.

Radovi polaznika bit će objavljeni na web stranici KKZ-a, a autor/ica najboljeg osvrta dobit će priliku sudjelovati u tradicionalnoj dvomjesečnoj KKZ radionici filmske kritike i analize u lipnju i srpnju 2022.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of