S OSKAROVCIMA UŽIVO

KINO ISTRA u Buje, Buzet, Motovun i Vodnjan donosi projekcije za velike i male

| Autor: Mladen RADIĆ
Prvenstveni cilj projekta je da velika platna stignu u sredine u kojima rijetko gostuju, te da se program temelji prije svega na europskim filmovima

Prvenstveni cilj projekta je da velika platna stignu u sredine u kojima rijetko gostuju, te da se program temelji prije svega na europskim filmovima


U očekivanju ovogodišnje dodjele Oscara, Kino Istra donosi filmove nominirane za najprestižniju svjetsku filmsku nagradu, a najbolji bit će prikazani u punom sjaju – na velikom platnu, u kino-dvoranama u Buzetu, Bujama, Motovunu i Vodnjanu. Zato nakon tri online izdanja u gradove Istre donosi projekcije uživo – po jednu za školski uzrast i jednu za sve ostale. U filmskoj ponudi bit će danski hit i višestruki pobjednik nagrada Europske filmske akademije "Još jedna runda" zatim "Quo vadis, Aida" o zločinu u Srebrenici bosanske redateljice Jasmile Žbanić, a oba su nominirana za najbolji strani film te "Zemlja nomada", koja konkurira za film godine, najavljuju koordinatori projekta iz Motovun Film Festivala.

Početak i kraj u Buzetu

Sve projekcije počinju u 18 i 20 sati. Prve projekcije su danas u Narodnom domu u Buzetu, a na programu su filmovi "Sune za sve" i "Zemlja nomada". U četvrtak Kino Istra stiže u dvoranu POU Buje gdje će se prvo prikazati film "Moj brat lovi dinosaure", a nakon toga "Još jedna runda". Motovun je na redu u petak, mjesto prikazivanja je Kino Bauer a moći će se pogledati filmovi "Rocca mijenja svijet" i "Undine". U subotu filmovi stižu u Vodnjan, u Dom mladih, gdje su na programu "Putovanje jednog princa" i "Još jedna runda". Zadnja kino večer na rasporedu je u utorak 20. travnja, opet u buzetskom Narodnom domu gdje će biti prikazani "Ne zaboravi disati" i "Quo vadis, Aida".

Epidemiološke mjere

Više o programu i rasporedu može se pročitati na stranici Kino Istra (https://kinoistra.eu/program/). Projekcije će se održati uz uvažavanje preporučenih epidemioloških mjera.

Kino Istra priprema oko 150 projekcija, specijalnih događanja, radionica i gostovanja kojim će kroz cijelu godinu stanovnike Istre pozivati u nove filmske čarolije i avanture. Projekcije će se održavati u dvoranama i na otvorenom, sve s ciljem da se popularizira gledanje filmova na velikom platnu, kao najpotpuniji i najdojmljiviji način gledanja filmova. Prvenstveni cilj je da velika platna stignu u sredine u kojima rijetko gostuju, te da se program temelji prije svega na europskim filmovima.

Projekt je dio pilot programa Europske komisije "Kina kao inovativni centri lokalne zajednice", a podržali su ga Hrvatski audiovizualni centar i Istarska županija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum