ZAGREB

"Jedna jedina" u užem izboru za Zlatnu ružu uz produkcije Netflixa i BBC-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dokumentarni serijal "Jedna jedina" produkcijske tvrtke Castor Multimedia u užem je izboru za nominaciju za jednu od najprestižnijih televizijskih nagrada u Europi, Rose D'Or (Zlatna ruža) EBU-a, a popis nominiranih objavit će se 4. studenog.

Za nominaciju se natječe s programima produkcija BBC-a i Netflixa među kojima su "Dinosaurs: The Final Day with David Attenborough" te popularni "The Tinder Swindler", a u dramskom programu su "Succession", "Gomorrah", "Borgen – Power & Glory" i druge, izvijestio je HAVC.

"Jedna jedina" u tri epizode podsjeća na intrigantnu povijest jugoslavenskog vojnog i mirnodopskog nuklearnog programa u kojem se sanjala atomska bomba i 16 nuklearnih elektrana, no sve je završilo na jednoj nuklearki u Krškom. 

Kroz priču o černobilskoj havariji obrađuju se i problemi skladištenja i odlaganja radioaktivnog otpada u Hrvatskoj i razvijenim nuklearnim državama, napominje se u najavi.

Serijal je producirala tvrtka Castor Multimedia za Hrvatsku radioteleviziju, njezin je autor Dubravko Merlić, a redateljica Lana Kosovac. 

Prva epizoda serijala "Srpom i batom razbit ćemo atom" bila je prikazana u glavnom natjecateljskom programu dokumentarnog programa 31. Dana Hrvatskog Filma.

Službene nominacije bit će objavljene 4. studenog, ususret svečanoj dodjeli nagrada koja će se održati 28. studenog u Londonu.

Produkcija Castor Multimedia je 2007. godine s game-showom "Piramida" Dubravka Merlića osvojila Zlatnu ružu u kategoriji Best Show.

Nagrada Rose d’Or dodjeljuje se djelima koja su postigla izvrsnost u izradi međunarodnog TV i audio programa. Osnovala ju je Švicarska televizija u gradu Montreuxu, 1961. godine, i od tada je vodeći događaj za Europsku uniju radiotelevizija i međunarodnu TV industriju.

EBU - Europska unija radiotelevizija najveća je stručna udruga javnih nacionalnih medijskih organizacija na svijetu, sa 74 aktivna člana u 56 država u Europi i okružju te 35 pridruženih članova širom svijeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of