NIKŠIĆ

JADRANKA ĐOKIĆ dobila Grand Prix za najbolju žensku ulogu u predstavi "Pluća" na Međunarodnom festivalu glumca

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Predstava "Pluca" (Snimio Miroslav Arbutina Arbe)

Predstava "Pluca" (Snimio Miroslav Arbutina Arbe)


U predstavi ''Pluća'' Jadranka gradi, može se reći nezamjenljiv dramski lik, koji funkcionira njenim cijelim bićem. Organskom igrom, punoćom emocije, istinitošću i beskrajnom lucidnošću, njen lik oslikava današnju ženu u raznim životnim fazama – od energične i neobuzdane djevojke do starice pomirene sa smrću, konfuznu i ogoljenu kako suvremene životne okolnosti nameću, navedeno je u obrazloženju

Žiri 17. Festivala glumca u Nikšiću u sastavu Milorad Damjanović (glumac – predsjednik žirija), Zoran Rakočević (kazališni redatelj) i Boban Čvorović (glumac) jednoglasno je dodijelio Jadranki Đokić Grand Prix za glavnu žensku ulogu za ulogu u predstavi "Pluća" prema tekstu Duncana Macmillana u režiji Aide Bukvić.

- U predstavi ''Pluća'' Jadranka gradi, može se reći nezamjenljiv dramski lik, koji funkcionira njenim cijelim bićem. Organskom igrom, punoćom emocije, istinitošću i beskrajnom lucidnošću, njen lik oslikava današnju ženu u raznim životnim fazama – od energične i neobuzdane djevojke do starice pomirene sa smrću, konfuznu i ogoljenu kako suvremene životne okolnosti nameću, koristeći se bogatim sredstvima komike i tragike i ogromnog prostora između, koji Jadranka niti na djelić sekunde ne ostavlja u praznom hodu i nedorečenosti, navedeno je u obrazloženju.

Ovo je već sedma nagrada u nizu koju je predstava "Pluća", nastala u koprodukciji Teatra EXIT i Gradskog kazališta Sisak, osvojila od svoje premijere 2016. godine.

- "Pluća" su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskošću u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena, dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku, na pravom mjestu, kada se ipak dogodi Život, navedeno je u najavi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini