SPLIT

Izložba Valentine Supanz Marinić u splitskoj Galeriji umjetnina

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


?U splitskoj Galeriji umjetnina ?(GALUM) ?u četvrtak, 4. ožujka u sklopu ciklusa izložbi mladih autora otvara se izložba Valentine Supanz Marinić "Toxicity"

Ciklus slika predstavljenih na izložbi nastao je tijekom 2019. - 2020. godine, neposredno prije pojave pandemije korona virusa i njime izazvane globalne krize te na neki način proročanski predviđa naglo nastalu promjenu životne situacije, u kojoj smo se našli nepredviđeno i preko noći, ističe u osvrtu na izložbu kustosica Marija Stipišić Vuković.

"Iako su prvenstveno dijagnostičke, njezine slike su i oštra kritika urbanog života i naše civilizacije te upozoravaju na neprihvatljivo i neuravnoteženo čovjekovo devastiranje cijelog Planeta s globalnim posljedicama koje sve više osjećamo?", ističe Stipišić Vuković?.?

Poziciju stalne budnosti i senzibiliziranosti na zbilju autorica?? iskazuje svojim izrazom i problematikom koja ulazi u obzor njezina rada te se potvrđuje i kao sve bitnija članica generacije autora koji su se realistično-figurativnim likovnim izrazom odlučili sučeliti s vlastitim, ali i širim društvenim dvojbama, strahovima i nadama, dodaje kustosica.

Valentina Supanz Marinić ?je ?rođena 1986. u Zagrebu. ?Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu? i izlagala na nekoliko samostalnih i brojnim skupnim izložbama?. ?Fondacija Erste fragmenti ?joj je dodijelila otkupnu nagradu za sliku Moja džungla 2013. Ilustratorica je nekoliko dječjih slikovnica?, te članica HDLU i HZSU.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater