ZAGREB

Izložba nakita "Nebo" u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


"Nebo", tematska, selektirana izložba članova Sekcije za oblikovanje plemenitih kovina i umjetnički nakit Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, otvara se u ponedjeljak u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH.

Branka Hlevnjak, autorica koncepcije izložbe, rekla je kako su autori, bez obzira na zajednički motivacijski poticaj, bili slobodni izraziti se svojim kreacijama u najširem rasponu doživljaja uz vjernost izgrađenim osobnim poetikama.

Po njezinim riječima, danas, kada je ponestalo vjere da nakit štiti čovjeka od nevolje, ostala je potreba za njim, možda i neko davno sjećanje o počecima, no ostao je važan akcent u kreiranju osobnih identiteta kojim se stvaraju željene predodžbe o sebi za druge. 

"Tako se, na ovoj izložbi, nebeska tema, premda je ona beskonačna i vječna, puna tajanstvenosti i nepoznate moći, našla u umjetničkom doživljaju majstora minijatura", napomenula je Hlevnjak.

"Svjedoci smo ovdje na ovoj izložbi kako je 16 autora doživjelo nebo, kako ga je uhvatilo u svoju zamku igrom i kreacijom i kako samo malo treba da iz njihovih radova izbije na nas gledatelje sva ona unutrašnja energija koju su autori u njih uložili idejom i radom, te da nas svojim vibracijama zapletu u čarobne niti srebra i dragog kamenja. Pa, makar kao privid", zaključila je u predgovoru.

Izlažu Rea Boschi, Marina Brkić, Ines Delač, Marina Draženović, Smiljka Franjić, Suzana Jagar-Vrkić, Sabina Kolonić, Andreja Krušelj, Eta Linčir, Lazer Rok Lumezi, Dunja Naerlović, Zlatko Odrčić, Božica Petković, Petra Podnarčuk, Andrea Rosandić, Sonja Turner Fegić.

Njihovi se radovi mogu pogledati do 18. prosinca, uz slobodan ulaz.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater