SPLIT

Izložba "Izvorove utihe" u splitskoj Kući jezika i kulture

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba "Izvorove utihe", kojom akademski slikar i kipar Izvor Oreb predstavlja prirodne ljepote rodne Vele Luke i ostalih dijelova Hrvatske, postavljena je u Kući jezika i kulture Peristil u Splitu.

U povodu ove izložbe na kojoj su publici predstavljene slike u ulju i grafike, Oreb je rekao da slikar ne govori o svojim djelima, umjetnik je slikama svoje rekao.

Oreb je široj javnosti poznat po magličastim slikama krajobraza otoka Korčule i Kornata, a ponekad i Zagreba, ističu organizatori izložbe podsjećajući na slikarove riječi kojima je objasnio tematiku svojih slika. "Važno je podrijetlo djeteta koje se rodilo u Veloj Luci, mjestu tako arhaičnom, plemenitom, mirnom, s ribarima, vrijedim ženama, sve je to bilo toliko jako, jutra i zore, moj otac - ja sam skrojen od emocija tog života", rekao je.

Osim slikanjem, Oreb se bavi i kiparstvom te pisanjem, posebice poezije, a napisao je i osam kazališnih komada. Objašnjavajući svoju umjetničku svestranost za koju treba imati vremena, Oreb ističe da nam je "Bog dao puno vremena koje je važno znati iskoristiti".

Organizator izložbe je Udruga Prokultura, a autorica projekta Nansi Ivanišević.

Izložba ostaje otvorena do 29. srpnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum