ZAGREB

Izložba "Doba nesigurnosti" u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


"Doba nesigurnosti", tematska, žirirana izložba članova Sekcije za keramiku, porculan i staklo Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenih umjetnosti, otvara se u utorak u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH.

Po riječima Marije Stojanović, jedne od članica Umjetničkog savjeta Sekcije zaduženog za selekciju i likovni postav, 2020. godina polako dobiva definiciju godine u kojoj se svijet promijenio, no još se ne zna kako, zašto i na koji način.

"Još procesuiramo dojmove, skupljamo krhotine i kreiramo novu stvarnost. Tlo na kojem smo mislili da čvrsto stojimo doslovno se poljuljalo te nas primoralo na propitivanje vanjskih i unutarnjih ne/sigurnosti", napomenula je u predgovoru izložbe.

Stojanović kaže kako je umjetnost oduvijek služila ljudskom biću kako bi katalizirao i transformirao sve zapažene pojave, te se danas, potreba za kreativnim izričajem pokazala i više nego važnom.

Stoga su i umjetnici iz Sekcije za keramiku, porculan i staklo odgovorili na temu “Doba nesigurnosti” u, također transformativnom, mediju – glini, koji je kroz proces obrade preobrazio i interpretirao sva subjektivna i emocionalna iskustva autora.

"Nastala djela komuniciraju snažno i bez distance te su siguran dokument jednog nesigurnog doba", ustvrdila je.

Izlažu Vedrana Balković, Štefanija Baranašić, Nevia Barović Vukelić, Lidia Boševski, Željka Bračko, Smiljana Brezovec Meštrić, Ivančica Cvitić Znidarčić, Darija Dujam, Lidija Filipec-Stanislav, Martina Franić, Pamela Ivanković, Nataša Kabalin, Nika Petrović, Dora Pezić Mijatović, Danijela Pičuljan, Snježana Pokos-Vujec, Neva Prpić, Dijana Rajković, Marija Stojanović, Zdenko Šlibar, Marina Tudjina Badurina, Ivančica Vončina, Dani Žbontar

Njihovi se radovi mogu pogledati na izložbi do 1. studenog, uz besplatan ulaz.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum