Čitanost u istarskim knjižnicama

ISTARSKI AUTORI Najčitanija Ližnjanka Marilena Dužman

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Marilena Dužman - spisateljica (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Marilena Dužman - spisateljica (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Među najčitanijim autorima u istarskim gradskim knjižnicama tijekom 2021. bila je i ližnjanska autorica Marilena Dužman, koja je i pred sam kraj godine objavila svoju novu knjigu, roman "Hladno srce".

Do sada je ova autorica objavila sedam ljubavnih romana i jednu crnohumornu priču: "Gdje mi je psihijatrica?", "Razgovori s ginekologom", "Opsidijan", "Slobodan pad", "Mrtav, a gladan", "Haker", "Skriveno srce" i, najnoviju, "Hladno srce", a publika koja najviše čita njezina djela, je ženska. Sve su njezine knjige stalno na popisima najčitanijih, od kada je objavila prvu knjigu.

Iako piše tek nešto više od dvije i pol godine, njezina su djela najčitanija diljem Istre - možda zbog činjenice da je autorica iz Istre, ali i zbog činjenice da je u ovim ne lakim vremenima lagano štivo, ljubavni romani i slično vrlo traženo za bijeg od sumorne i sive svakodnevice. A u Istri do sada nije bilo baš autora koji su pisali ljubavne romane.

Prošle godine, što se istarskih autora tiče, vrlo su dobro bila čitana i djela Drage Orlića, nezaboravnog književnika, novinara, kulturnog djelatnika i urednika koji nas je zauvijek napustio u svibnju 2021. Bila su čitana sva njegova djela, iz raznih epoha i žanrova - kako pjesničke zbirke, tako i monografije.

Povijesna djela uvijek nailaze put do svojih čitatelja, posebice ona, starija i novija, o istarskoj povijesti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini