facebook grupa Nove navike

ISTARSKA KULTURNA AGENCIJA: Kulturni sadržaji ulaze u domove korisnika

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Želja nam je i da ova grupa postane mjesto redovnih susreta. Mjesto na kojem će djelatnici u kulturi iznositi i izazove s kojima se susreću, odnosno problemima koji su pogodili kulturni sektor, vele iz IKA-e

 

Istarska kulturna agencija u ovim teškim vremenima za kulturu, kako kod nas, tako i svugdje u svijetu, pokrenula je Facebook grupu Nove navike.

- Kao odgovor na rastuću prijetnju, brojne su udruge, muzeji, kina, galerije i kazališta u Istri zatvorili svoja vrata. Otkazani su festivali, sajmovi, koncerti, radionice, konferencije i druga događanja. Sve to dovodi u pitanje ne samo kvalitetu života, već i prijetnju opstanku kulturne scene u Istri i Hrvatskoj. Posebno su pogođene strukovne udruge, nezavisna kulturna scena, slobodni umjetnici i brojni drugi kulturni djelatnici, sudionici u "kulturnom lancu". Sve to, utjecalo je i na promjene naših navika, posebno onih vezanih uz društveni život. Kako bismo i dalje ostali u doticaju, razmjenjivali ideje, jadali se i smijali, međusobno podržavali i motivirali, naposljetku, otvorili smo ovu grupu, vele iz Istarske kulturne agencije.

Želja im je i da ova grupa postane mjesto redovnih susreta. Mjesto na kojem će djelatnici u kulturi iznositi i izazove s kojima se susreću, odnosno problemima koji su pogodili kulturni sektor.

- Jer, ako te probleme zajedno artikuliramo, bit ćemo vidljiviji, a naša poruka glasnija. Kako sve ono na čemu smo mjesecima radili, aktivnosti koje smo planirali ne bi ostali samo križić na kalendaru, pozivamo vas da koristite ovo mjesto kao svojevrsnu oglasnu ploču na kojoj ćemo dijeliti informacije o planiranim aktivnostima i ažurirati, kad za to dođe vrijeme, o novim datumima. Kanali kojima kultura dopire do svojih korisnika, postaju sve kreativniji, dvoznačno, viralni. Razvoj publike nikad nije bio živahniji; kulturni sadržaji ulaze u domove svojih korisnika, pokreću se inicijative koje zbližavaju i dižu moral; flashmobovi, koncerti iz domova umjetnika putem streaminga, brojne su platforme koje nude besplatne filmove, kazališne predstave, e-knjige, webinare i dr, navode iz Istarske kulturne agencije.

        Nadalje, navode "fotkajte nam i snimite kratki filmić o izložbi koja je u tijeku u vašoj galeriji, odsvirajte nešto, predstavite svoj rad, snimite film, napišite recenziju za knjigu, film, predstavu, organizirajte zajedničko gledanje nekog događaja, predstavite neki od projekata koji vaša udruga provodi i aktivnosti koje su se trebale dogoditi ovih dana, a morali ste ih odgoditi", zaključuju iz IKA-e, uz napomenu da se ne izlazi iz kuća.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater