ZAGREB

Hrvatski PEN centar objavio poziv na natječaj za nagradu Višnja Machiedo

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski PEN centar objavio je poziv na natječaj za nagradu Višnja Machiedo koja se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u 2021. godini.

Prijedlog za dodjelu nagrade treba biti pismeno obrazložen, napominje Hrvatski PEN centar i dodaje kako obrazloženje prijedloga mora sadržavati osnovne podatke o autorici/autoru, odnosno koautorima predloženim za dodjelu nagrade, te obrazloženje razloga za dodjelu Nagrade.

Pet primjeraka knjige šalje se na adresu Hrvatskog PEN centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), a rok za predaju je 28. veljače (u slučaju dostave na adresu – od 9 do 15 sati).

Nagrada Višnja Machiedo sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kn i plakete. 

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2020. do 15. prosinca 2021. godine.

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj.

Svečana dodjela nagrade obično je 27. ožujka, na rođendan Višnje Machiedo, što se u ovim izvanrednim okolnostima može odgoditi za mjesec lipanj 2022. godine.

Hrvatski PEN centar ustanovio je 2013. godine Nagradu Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini