ZAGREB

Hrvatski filmovi na ovogodišnjem Makedoxu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ovogodišnji Međunarodni festival kreativnog dokumentarnog filma Makedox, koji se održava u Skoplju od 18. do 25. kolovoza, donosi i dva hrvatska naslova u programu Short dox,

Natjecateljski program Short dox tog festivala prikazat će kratkometražne naslove "Bosanski Brodvej" Jasmine Beširević i "Babajanja" Ante Zlatko Stolice. 

Redateljica "Bosanskog Brodveja" bit će gošća festivala i predstaviti film koji prikazuje šesnaest mladih glumaca odabranih za sudjelovanje u brodvejskom mjuziklu kojeg etablirani američki umjetnici postavljaju u Bosni i Hercegovini. 

"Babajanja" je kratki esejistički dokumentarac s elementima horora - vraćajući se u prošlost, pripovjedač pokušava pronaći misterioznu ženu koje se plašio kao dječak i otkriti tko je ona i gdje se danas nalazirt. 

Fokus 13. izdanja MakeDoxa je razvoj ideja, pa je za razvojnu radionicu s Tueom Steenom Müllerom odabrano šest projekata u razvoju, među kojima je i "Zemlja koju (u)dišemo", hrvatsko-njemački projekt Manuela Inackera koji prati globalne sukobe lokaliteta vidljivih duž toka rijeke Krke i njezinih stanovnika.

Sve filmove podržao je Hrvatski audiovizualni centar.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater