ZAGREB

Hrvatski filmovi na festivalu u Cottbusu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U raznim programskim sekcijama ovogodišnjeg Cottbus Film Festivala, koji će se od 3. do 8. studenog održati u kinima i online, prikazat će se četiri hrvatska filma, najavljeno je iz Hrvatskog audiovizualnog centra.  

Kao dio konkurencije igranog filma 30. izdanja tog njemačkog festivala posvećenog istočnoeuropskoj kinematografiji, prikazat će se višestruko nagrađivani film "Mater" redatelja i scenarista Jure Pavlovića.

U sekciju Spectrum uvršteno je 13 naslova od čega i dva hrvatska, satirični triler Ivana-Gorana Viteza "Dopunska nastava" i manjinska hrvatska koprodukcija "Ja sam Frank" Metoda Peveca (hrvatski koproducent je Interfilm).

Još jedna manjinska hrvatska koprodukcija prikazuje se u programu "O frustraciji i slobodi" - film "U slučaju rata" redatelja Jana Geberta nastao u češko-hrvatskoj koprodukciji.

Osim toga, u sklopu koprodukcijskog sajma Connecting Cottbus, koji se održava od 4. do 6. studenog online, predstavit će se debitantski dugometražni igrani film "Koke" redatelja i scenarista Igora Jelinovića te "Zatvoreno za javnost" redateljice i scenaristice Vanje Juranić.

Oba su projekta sufinancirana sredstvima HAVC-a, a jedna od nagrada za razvoj projekta u sklopu ovogodišnjeg cocoPITCH-a, pet tisuća eura, dodijelit će se i pod  njihovim pokroviteljstvom. Taj iznos namijenjen je za realizaciju i koprodukciju jednog od odabranih projekata s Hrvatskom, a koji će odabrati za to formiran žiri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater