ZAGREB

Hrvatski filmovi na 51. filmskom festivalu u Rotterdamu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U industrijskom dijelu Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, koji se održava online od 26. siječnja do 6. veljače, predstavit će se niz hrvatskih filmova, projekata i filmaša.

Kratkometražni eksperimentalno-dokumentarni film "Mjesta koja ćemo disati" vizualnog umjetnika Davora Sanvincentija prikazat će se u programu za predstavnike filmske industrije i novinare, namijenjenom kratkometražnim i srednjometražnim filmovima.

Riječ je o vizualnom eseju koji zagovara imaginaciju kroz putopis konstruiranih i anonimnih pejzaža te je svojevrsna bilješka o budućnosti, progovara o gubitku, traženju, prisustvu, budnosti, odgovornosti, iščekivanju i slobodi, stoji u najavi HAVC-a.

Film je nastao u produkciji kuće Petikat, dok je za distribuciju zadužen Bonobostudio. 

Program u kojemu će se prikazati jedan je od mnogih koji su, uslijed prebacivanja festivala iz fizičkog u online izdanje, uvršteni u Press&Industry selekciju kojoj pristup imaju samo pripadnici filmske industrije, a nizozemska publika imat će prilike pogledati pedesetak naslova u "javnom" programu.

U industrijskom djelu festivala održava se i koprodukcijski sajam Cinemart na kojem sudjeluje 28 projekata, među kojima i onaj debitantskog dugometražnog igranog filma Judite Gamulin, "Ostavi vrata otvorena".

Odabrani filmaši s projektima sudjeluju na platformi Pro Film Days, u sklopu kojeg će moći, između ostalog, imati jedan-na-jedan sastanke sa stručnim mentorima u Pro Hub programu. 

Jedna od mentorica je i producentica i selektorica Festivala 25 FPS, Marina Kožul, koja od 2012. godine surađuje s festivalom u Rotterdamu kao savjetnica za kratkometražni film. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum