ZAGREB

Hrvatski film "Veće od traume" prikazan na Hot Docsu u Torontu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dokumentarni film "Veće od traume" Vedrane Pribačić i Mirte Puhlovski prikazan je u službenoj selekciji festivala Hot Docs u Torontu, a kanadska publika moći će ga pogledati i u srijedu, 4. svibnja.

Projekcija na tom prestižnom festivalu dokumentarnog filma 29. travnja bila je njegova međunarodna premijera, a prikazan je u okviru programa The Changing Face of Europe, koji je nastao u suradnji s organizacijom European Film Promotion.

Konkurira za Nagradu publike, koja pobjedničkom naslovu donosi direktnu kvalifikaciju za nominaciju za nagradu Oscar. 

Svjetsku je premijeru imao na 18. izdanju festivala ZagrebDox u travnju, gdje je nagrađen posebnim priznanjem žirija u regionalnom natjecateljskom programu, dok je po mišljenju publike proglašen najboljim filmom festivala. 

Program The Changing Face of Europe održava se uz potporu članica EFP-a, među kojima je i Hrvatski audiovizualni centar, a svi filmaši, čiji su radovi uvršteni u ovaj program, osim što će svoj film predstaviti široj publici, imat će priliku sudjelovati u raznim intenzivnim industrijskim aktivnostima, uključujući radionice, pitchinge i sastanke.

Film "Veće od traume" kroz tri godine prati stanja i doživljaje triju žena silovanih u Domovinskom ratu, a koje sudjeluju u programu "Ja sam mnogo više od moje traume", koji im polako vraća dostojanstvo i povjerenje, izgubljeno tijekom rata. 

Film je režirala Vedrana Pribačić, uz ko-autoricu Mirtu Puhlovski, koja je ujedno i producentica filma (Metar60). Direktor fotografije je Dario Hacek, a film je snimala i Dinka Radonić, montirala ga je Marta Broz, a za zvuk su bili zaduženi Dario Domitrović, Tihomir Vrbanec i Frano Homen.  

Hot Docs je jedan od najvažnijih filmskih festivala posvećenih dokumentarnom rodu, a na ovogodišnjem, 29. izdanju, prikazat će se 226 filmova, u kinima i online, od 28. travnja do 8. svibnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater