ZAGREB

Hrvatska koprodukcija na online forumu Hot Docs u Torontu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Projekt dokumentarnog filma "The New Greatness", koji nastaje u ruskoj, hrvatskoj i britanskoj produkciji predstavit će se online pitchingom na Hot Docs Forumu, koji se održava 5. i 6. svibnja kao dio industrijskog programa Hot Docsa u Torontu, najvećeg festivala dokumentarnog filma Sjeverne Amerike.

U režiji ruske autorice Anne Shishova-Bogolubove, film donosi priču o običnim tinejdžericama Anyi i Mashi koje su sanjale o tome da život u Rusiji učine boljim, no brutalno su oduzete roditeljima i zatvorene pod optužbom za ekstremizam.

Kako se napominje u najavi HAVC-a, tragična priča prikazana je iz dvije perspektive - intimnog prikaza iz prve ruke te nepristranog pokušaja analize onoga što se događa, kroz neovisnu istragu koju provodi novinar Vasily Polonsky.

Projekt se razvija u ruskoj (Ethnofund NPO), hrvatskoj (Nukleus Film) i britanskoj (Roast Beef Productions Limited) produkciji te je do sada sufinanciran sredstvima Kreativne Europe - Potprograma MEDIA i nizozemskog IDFA Bertha fonda.

Na kanadskom festivalu, koji se prvi put u svojoj povijesti održava online, predstavit će se kao jedan od 21 projekata iz 18 zemalja, odabranih između njih više od 463 prijavljenih.

Filmaši će svoje projekte predstaviti online pitchingom uživo pred vodećim svjetskim distributerima (Netflix, A24, HBO Documentary Films, Al Jazeera Documentary Channel, Al Jazeera English, ARTE France, EBS Korea, ESPN, Lucas Film, National Geographic...).

Snimke pitchinga bit će dostupne akreditiranim profesionalcima na platformi The Doc Shop i svi sudionici natječu se za nagrade First Look Pitch Prize, koja se dodjeljuje projektu filantropske filozofije te Corus - Hot Doc Forum Pitch Prize za najbolji kanadski projekt.

Osim Foruma, na Hot Docs marketu, odvija se i program Deal Maker, na kojem se projekti distributerima predstavljaju pitchingom jedan na jedan, a oni odabrani bit će poznati 8. travnja.

Ovogodišnje, 27. izdanje Hot Docs festivala u Torontu, trebalo se održati od 30. travnja do 10. svibnja, no događaj je zbog pandemije odgođen do daljnjega.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater