dva iznimna koncerta

GLAZBA U PULSKOM KAZALIŠTU: Večeras Zvjezdan Ružić, u četvrtak riječki simfoničari

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimio: Dejan ŠTIFANIĆ)

(Snimio: Dejan ŠTIFANIĆ)


Simbolično na Svjetski dan klavira, Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula donosi večeras u 20 sati koncert cijenjenog jazz pijanista Zvjezdana Ružića.

Ovaj poznati umjetnik nastavlja svoje glazbeno putovanje u pulskom kazalištu, gdje je pred dvije godine predstavljao svoj prvi album projekta Pianotron "Delightful F", i oduševio pulsku publiku. Zvjezdan u svoje skladbe vješto, iskreno i autentično upisuje crtice iz svog života, zbog čega se ona s nevjerojatnom lakoćom povezuje s njime. Koncert u INK Pula bit će prvi njegov koncert na kojemu će svirati i dio novog programa i time najaviti novi album, "Inspiration".

Jazz klavir je diplomirao na Kärtner Landeskonservatoriumu u Austriji u klasi prof. Roba Bagarda da bi znanje usavršio na jazz seminarima pijanista Emila Spanyja te privatnim satovima pijanista Davida Gazarova. Prvi album "The Knightingale Cabaret", snimljen sa svojim sekstetom, objavio je 2015.

Nastupio je i svoj glazbeni trag ostavio u prestižnim dvoranama poput Schoenberg Halla na sveučilištu UCLA u Kaliforniji i najstarijoj koncertnoj dvorani u Shanghaiju, Cadillac Shanghai Concert Hallu, koju je napunio sa Zvjezdan Ružić Sextetom, a suradnja s 2Cellos odvela ga je i put Australije, Novog Zelanda i Japana, gdje je nastupio u Tokiju u čuvenoj Areni Budokan.

U četvrtak, 31. ožujka u 20 sati u INK-u nastupa Riječki simfonijski orkestar Hrvatskog narodnog kazališta Ivana plemenitog Zajca uz dirigenta Stjepana Vugera, a solist je pijanist Andrey Gugnin.

Gugnin je pobjeđivao na prestižnim natjecanjima diljem svijeta. Musikverein u Beču, Victoria Hall u Ženevi, Carnegie Hall u New Yorku, Abravanel Hall u Salt Lake Cityiju, Sydney Opera House, samo su neke od dvorana gdje je nastupio…

Na programu su djela L. van Beethovena "Egmont uvertira", W. A. Mozart "Koncert za klavir i orkestar br. 23 u A-duru" i L. van Beethoven "Šesta simfonija u F-duru, 'Pastoralna'".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom