NAJNOVIJEZA VIKEND U PULI BESPLATNA RADIONICA AUTORSKIH GIF ANIMACIJA

GIF može biti jak komunikacijski alat


Gifovi - grafiti interneta - oblik su komunikacije dostupan svima, a mladi ih često koriste u međusobnoj komunikaciji na društvenim mrežama, najčešće u obliku koji je bio već dostupan na internetu.

No, uz malo truda, gifovi mogu postati jak komunikacijski alat, ističu organizatori besplatne radionice autorskih GIF animacija, koja će se u subotu i nedjelju, 21. i 22. travnja, od 11 do 16 sati, održati u pulskim prostorijama Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika (HUiU), u suorganizaciji s Udrugom Metamedij. Radionicu će u subotu i nedjelju voditi gošće iz dizajnerskog kolektiva NJI3.

Cilj radionice je naučiti mlade kako stvarati animirane gifove i koristiti ih kao komunikacijski alat kroz animirani crtež, dizajn ili fotografiju. Radionica je namijenjena srednjoškolcima, a radovi će biti javno izloženi u obliku umjetničke instalacije na Media Mediterranea festivalu koji će se održati u kolovozu ove godine.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je poslati osnovne podatke (ime, prezime, datum rođenja) na mail adresu: metamedia@email.com. Broj polaznika je ograničen.

Voditeljice radionice iz dizajnerskog kolektiva NJI3 bit će Tessa Bachrach Krištofić, Dina Milovčić i Franka Tretinjak, grafičke dizajnerice koje su svoju prvu suradnju ostvarile još u vrijeme studija dizajna u Zagrebu. Od 2012. kontinuirano kao kolektiv rade na projektima na području grafičkog dizajna, ilustracije i pokretne grafike. Nagrađivane su autorice koje su izlagale na brojnim izložbama, sudjelovale na radionicama i vodile ih. Članice su Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Donatori radionice su Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture, Istarska županija i Grad Pula. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike