ZAGREB

Filmovi Kinokluba Zagreb nastali u karanteni na festivalu Diversions

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U programu Kino Karantena na Diversions International Short Film Festivalu, u subotu, 4. srpnja, prikazat će se devet filmova iz produkcije Kinokluba Zagreb koji su nastali na radionici Kućni film.  

Radionica Kućni film održala se tijekom travnja, u vrijeme najstrožih mjera izolacije zbog pandemije koronavirusa. Radionica nije imala selekcije, a predavanja i mentoriranje odvijali su se u potpunosti on line.

Polaznici su kod kuće snimili čak 24 filma različitih rodova i tema, a mogli su odabrati jedan od tri tematska modula.

Za modul Kućni ljubimci, polaznici su pozvani da naprave film o svojim psima, mačkama, pticama, zamorcima, reptilima i ostalim ljubimcima, a u modulu Biljke i predmeti kao inspiracija poslužile su im kućne biljke ili zanimljivi predmeti koje možemo naći kod kuće.

Treći modul bio je Found footage, filmska tehnika u kojoj se koristi već postojeći materijal te mu se mijenja svrha i značenje kako bi nastalo novo djelo.

Na Diversions festivalu prikazat će se filmovi - igrano-dokumentarni film "Pixie" Mie Martinović, animirani "Mom’s treasure chest" Lovorke Babić, eksperimentalni "Nostalgija net" Martine Lončar, eksperimentalni "There’s a tiny light flashing above a small brown tree" Nikoline Bogdanović.

Tu su još eksperimentlani "Ne disu guknji" Ive Marije Jurić, dokumentarni "Kućni film: Biljke i predmeti" Petre Belc, dokumentarno-eksperimentalni "One su" Anite Čeko, eksperimentalni "Dead Time" Ive Gavrilović i igrano-dokumentarni "Šabi-Šabi" Sunčice Ane Veldić.

Sedmo izdanje festivala Diverzije održava se u Svetom Ivanu Zelini od 2. do 5. srpnja, a ovogodišnji program festivala prikazuje se istovremeno uživo pred domaćom publikom u zelinskom kinu te na internetskoj stranici festivala www.disff.com.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum