ZAGREB

Film "F20" Arsena Antona Ostojića nagrađen na Malti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dugometražni igrani film "F20" Arsena Antona Ostojića osvojio je nagradu za Najbolji triler na četvrtom izdanju Malta međunarodnom filmskom festivalu, koji se ove godine održavao online.

U središtu radnje filma su mlada djevojka Martina, koja ljeti radi kao dostavljačica u očevoj pizzeriji, a nakon štoupoznaje mladića Filipa, koji neprestano igra videoigre i naručuje pizze nagovori ga da pobjegnu na Zrće. Njihova nevina ljetna avantura ubrzo se pretvara u krvavu noćnu moru.

Glavne uloge tumače Romina Tonković, Filip Mayer, Lana Ujević i Robert Budak, uz Mladena Vulića, Alena Liverića, Almu Pricu, Alena Šalinovića, Borisa Miholjevića, Kseniju Marinković i Gorana Grgića.

Film je nastao prema scenariju Hrvoja Sadarića te u produkciji Filmosaurus Rexa i u koprodukciji s GripFilmom, Interfilmom, CineCro i Embrio productions.

Međunarodnu premijeru imao je u natjecateljskom programu 22. Black Nights Film festivala u Talinnu, a dosad je osvojio ukupno 25 nagrada.

Na festivalu u Malti (koji je trajao do 8. siječnja) prikazan je u konkurenciji 20 dugometražnih igranih filmova iz cijelog svijeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum