ZAGREB

EACEA dala upute korisnicima potpore Potprograma MEDIA

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) obavijestila je korisnike potpore Potprograma MEDIA o koracima koje trebaju poduzeti s obzirom na nove okolnosti djelovanja uzrokovane pandemijom.

U slučaju da je provođenje projekata ili ugovora onemogućeno kao posljedica širenja koronavirusa, najprije trebaju e-mailom nadležnima u agenciji detaljno opisati probleme i njihov utjecaj na provedbu projekta, te će se primijeniti mjere fleksibilnosti, prenosi DKE - Ured Media Hrvatske.

Primjerice ako su bili spriječeni za sudjelovanje u aktivnostima mobilnosti, sastancima ili događanjima EACEA može smatrati prihvatljivima troškove putovanja ili smještaja koji se nisu mogli otkazati i koji se ne refundiraju iz drugih izvora, pod uvjetom da su predali odgovarajuću popratnu dokumentaciju vezanu uz taj slučaj.

Ako je izvršenje ugovora onemogućeno zbog djelovanja virusa COVID-19, agencija može prihvatiti zamjenske aktivnosti ili odgodu izvedbe projekta.

Korisnici, izvođači ili stručnjaci moraju prikupiti i čuvati relevantnu dokumentaciju koja će možda biti potrebna u kasnijoj fazi kako bi se dokazala i opravdala svaka donesena odluka koja ima utjecaja na provedbu projekta (osobito s financijskog stajališta). Nove obavijesti mogu uslijediti s obzirom na razvoj situacije.

Potprogram MEDIA u sklopu Programa Kreativna Europa, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica.

Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja te, među ostalim, podupire i razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater