ZAGREB

Dva hrvatska projekta na 9. CEE Animation Forumu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Među 42 projekta koji će sudjelovati na ovogodišnjem izdanju CEE Animation Foruma su i dva hrvatska -  "Snovozemlje" Veljka Popovića i Milivoja Popovića te "The Perfect Gift" Katarine Penava.

Forum se održava online u dva dijela, prvi je pitching natjecanje, od 26. do 29. travnja, a drugi od 4. do 9. svibnja u sklopu industrijskog programa Međunarodnog festivala animiranog filma Anifilm u Češkoj, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.
 Glavni dio Foruma je pitching natjecanje,  četverodnevni program koji nudi i niz prezentacija, rasprava, mogućnosti umrežavanja te individualnih sastanaka i razvijanja projekata.

Animacijski profesionalci u okviru Foruma mogu steći vještine i znanja od stranih stručnjaka s tog područja, kao i korisne kontakte koji mogu pridonijeti uspjehu njihova animiranog projekta.

Projekti koji će sudjelovati u pitching natjecanju podijeljeni su u pet kategorija. 

"Snovozemlje" će sudjelovati u kategoriji dugometražnog filma u fazi razvoja, a osim što će ga uz Milivoja Popovića i režirati, Veljko Popović zajedno s Pedrom Riverom razvija i scenarij.

Vizuale za film razvija kanadski umjetnik Dave Cooper, poznat po animiranom serijalu "Pig Goat Banana Cricket", koji se emitirao na Nickelodeonu. 

Film se razvija pod okriljem produkcijske kuće Prime Render, a razvoj scenarija sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Katarina Penava s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku s filmom u razvoju "The Perfect Gift" sudjeluje u novoj kategoriji Foruma "Rising Stars", namijenjenoj projektima kratkometražnih studentskih filmova sudjeluje. 

Drugi dio CEE Animation Foruma održava se u sklopu industrijskog programa Međunarodnog festivala animiranog filma Anifilm u Češkoj, koji će se održati od 4. do 9. svibnja. 

Riječ je o platformi kojoj je cilj predstaviti nove talente i njihov kreativni rad, pomoći im u pronalaženju financijskih sredstava i distribuciji vlastitih projekata, kao i izgradnji trajne mreže proizvođača, kreativaca i međunarodnih predstavnika industrije iz svih segmenata. 

Ovogodišnji projekti izabrani su između rekordnih 116 prijavljenih iz 27 zemalja, većinom iz srednje i istočne Europe.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of