ZAGREB

Dokukino KIC: Novi filmski ciklus "Druga strana mode"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


"Druga strana mode", novi filmski ciklus Dokukina KIC od 21. do 23. listopada donosi filmove koji se fokusiraju na ono što se događa 'iza kulisa' modne umjetnosti industrije, podsjećajući na ikone tog svijeta, Helmuta Newtona, Vivienne Westwood, Yohjija Yamamota.

U petak je na programu film o kontroverznom i kultnom fotografu "Helmut Newton: Perverzija i ljepota", koji se proslavio jedinstvenim prikazom žena, ali često izazivao dvojbe je li svojim radom osnaživao svoje subjekte ili ih pretvarao u seksualne objekte.

Istu večer prikazuje se film "Dok čekamo karneval" Marcela Gomeza o siromašnom brazilskom gradu u kojem su se smjestile gigantske tvornice tekstila - Toritami poznatom kao “glavni grad trapera” u kojem se šivaće mašine zaustavljaju samo za karneval.

Idući dan prikazuje se film "Westwood: pankerica, ikona, aktivistkinja", portret Vivienne Westwood od začetka punka do ekološkog angažmana, u režiji Lorne Tucker, koji je obišao festivale diljem svijeta, od Sundancea do amsterdamskog IDFA.

U suradnji s Goethe institutom Kroatien za nedjelju je najavljen film "Bilješke o haljinama i gradovima", o avangardnom dizajneru Yohjiju Yamamotu koji je ranih 1980-ih unio revoluciju u modni svijet. Wim Wenders oblikovao je svojevrsni vizualni dnevnik o dva grada, Tokija i Pariza, koji predstavljaju dva suprotna pogleda na odijevanje i modu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum