PULA

DOBRE VIJESTI Iz Gradske knjižnice i čitaonice: Učlanite se u e-knjižnicu!

| Autor: V. BEGIĆ
Arhiva/Ilustracija

Svi ogranci Gradske knjižnice i čitaonice Pula zatvoreni su za rad s korisnicima do 14. travnja, u skladu s uputom Stožera civilne zaštite Istarske županije o potrebi provođenja strožih mjera radi suzbijanja širenja zaraze virusom COVID-19. No, to ne znači da se ne mogu posuditi knjige u knjižnici!

Gradska knjižnica Pula nudi mogućnost korištenja usluge posudbe e-knjiga i audioknjiga te čitanja novina i časopisa online kroz dvije usluge: iBiblos (www.ibiblos.com) i Talijanska digitalna knjižnica u Istri - Biblioteca digitale in Istria (https://capodistria.medialibrary.it/home/cover.aspx.)

E-knjižnica iBiblos je digitalna platforma za posudbu e-knjiga na hrvatskom jeziku koja omogućava čitanje novih i popularnih naslova raznih žanrova beletristike i publicistike na elektroničkim uređajima. Za aktivaciju pristupa usluzi iBiblos, potrebno je biti član Knjižnice te slijediti upute za registraciju na portalu www.ibiblos.com. Gradska knjižnica i čitaonica Pula dio je projekta Talijanska digitalna knjižnica u Istri - La biblioteca digitale italiana in Istria koju predvodi koparska Središnja knjižnica Srečka Vilhara - Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper u suradnji s MLOL-om (MediaLibraryOnline), platformom za digitalnu posudbu knjiga za narodne, sveučilišne i školske knjižnice.

Talijanska digitalna knjižnica u Istri korisnicima uz e-knjige nudi audioknjige te dnevne tiskovine i periodične publikacije na brojnim jezicima. Za aktivaciju pristupa usluzi Talijanske digitalne knjižnice u Istri potrebno je slijediti upute koje možete pronaći na stranici Knjižnice (www.gkc-pula.hr) u rubrici Digitalni izvori.

S obzirom na zabranu kretanja, Knjižnica omogućava aktiviranje pristupa Talijanskoj digitalnoj knjižnici u Istri ne samo članovima Knjižnice, već i onima koji će to tek postati.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini