ZAGREB

DKE – Ured MEDIA Hrvatske slavi uspjeh nagradnim filmskim kvizom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U čast uspješnim rezultatima hrvatskih korisnika Potprograma MEDIA od 2014. do 2020. godine, DKE - Ured MEDIA Hrvatske osmislio je filmski kviz koji će svakodnevno od 1. do 12. ožujka održavati na službenoj stranici Ureda u 12 sati.

Kako je najavljeno, sudionike kviza čekaju dnevne i tjedne nagrade, a dobitnik atraktivne glavne nagrade znat će se 17. ožujka, na događanju uživo i objavom glavne nagrade - dva noćenja za dvije osobe uoči otvaranja ovogodišnjeg izdanja Festivala mediteranskog filma Split.

Potprogram MEDIA pruža potporu putem 14 poziva za podnošenje projektnih prijedloga, a hrvatski su prijavitelji u završnoj rekordnoj godini Potprograma bili uspješni u čak 11 kategorija. U proteklih sedam godina sudjelovalo je ukupno 70 različitih organizacija.

Tako je osigurana potpora za razvoj 49 hrvatskih dugometražnih hrvatskih filmova i TV serija te jedan kratki animirani film (pojedinačni i skupni projekti), dva televizijska projekta u sklopu zahtjevnog poziva za TV programiranje i tri hrvatske videoigre.

Čak 14 hrvatskih kina osiguralo je potporu putem jedinstvene mreže kina Europa Cinemas, devet hrvatskih distributera osiguralo je potporu za distribuciju europskog filma, dok je pet hrvatskih filmskih festivala 2015. godine uspjelo prema osiguranim sredstvima pozicionirati Hrvatsku na visoko treće mjesto u odnosu na 39 zemalja članica Potprograma MEDIA.

Dva hrvatska filmska festivala 2020. godine sudjeluju putem poziva za mreže festivala, a tu je i jedini hrvatski program stručnog usavršavanja (ZagrebDox Pro) koji kontinuirano dobiva sredstva Potprograma MEDIA još od 2012. godine.

Putem poziva za razvoj publike, filmsko obrazovanje, promidžbu europskih audiovizualnih djela putem interneta te pilot-projekta Europske komisije "Kina – inovativni centri" hrvatske organizacije su, bilo s pozicije nositelja projekta ili partnera, sudjelovale u čak 12 projekata.

Iz DKE – Ured MEDIA Hrvatske nadaju se da će što više ljudi s njima na ovaj način proslaviti hrvatski uspjeh Potprograma MEDIA i pilot-projekta Europske komisije, odnosno ukupan osiguran iznos od 6 563.446 eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater