ZAGREB

Dani hrvatskog filma od 10. do 14. svibnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dani hrvatskog filma, festival na kojemu se predstavlja aktualna domaća filmska produkcija, održat će se od 10. do 14. svibnja u kinu Tuškanac u Zagrebu.

Kako je najavljeno, na 31. izdanju Dana hrvatskog filma bit će prikazana 72 filmska ostvarenja u pet kategorija: animirani, dokumentarni, eksperimentalni, igrani te namjenski film i videospot.

U kategoriji animiranog filma prikazat će se 10 filmova po izboru Jelene Pašić, u kategoriji dokumentarnog 15 filmova po izboru Janka Heidla, a u kategoriji eksperimentalnog 16 naslova po izboru Damira Radića.

Dragan Jurak izabrao je 16 ostvarenja u kategoriji igranog filma, a Miro Frakić odabrao je 15 filmova u kategoriji namjenskog filma i videospota.

Na kraju festivala najboljima će biti dodijeljene brojne nagrade: Grand Prix u nizu kategorija, Nagradu Zlatna uljanica Glasa Koncila, za nagradu Jelena Rajković koju Društvo hrvatskih filmskih redatelja dodjeljuje najboljem redatelju ili redateljici u dobi do 30 godina, Nagradu za etiku i ljudska prava te Nagradu publike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini