ZAGREB

Besplatne filmske radionice za mlade u Petrinji, Glini i Sisku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija u prosincu organizira besplatne filmske radionice za srednjoškolce i mlade u Petrinji, Glini i Sisku, a vodit će ih Dario Juričan i Saša Paparella, autori dugometražnog serijala "Gazda".

Radionica je namijenjena srednjoškolcima i mladima sa i bez iskustva u području filma, a na svaku radionicu prima se maksimalno osam polaznika. 

Prednost će, ističu organizatori, imati oni koji se prvi jave. Prijave se primaju do početka radionice ili do popunjenja mjesta, na https://www.hrcin.hr/prijavnica-za-doku-radionice-banija/

Radionice kreću 18. prosinca u Glini i Petrinji te 19. prosinca u Sisku.

Početna snimanja bila bi u predavaonici i svela bi se na ilustrativne primjere koji bi se teoretski obrađivali, a nakon toga sudionici sami izabiru najbolji scenarij i od njega se radi film.

Polaznici prolaze sva zanimanja unutar filmske ekipe: scenarist, režiser, 1. asistent, snimatelj, skripter, mikroman, montažer.

Na radionici se demonstrira rad s najsuvremenijom opremom za snimanje te obradu slike i zvuka: HD kamera, usmjereni mikrofoni, profi mikseta, snimač zvuka te rad u digitalnoj montaži.

Posebna pažnja poklanja se scenariju, za koji je izdvojeno i najviše vremena.

Projekte s najvećim potencijalom individualno bi se mentoriralo, a nastavak početne radionice išao bi online.

Program se odvija uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater