MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL

BESKRILCI U OBLACIMA: Pored šibenske katedrale zujat će mala pulska plesna ekipa

Andrea Gotovina osvojila je Nagradu "Zvjezdana Ladika" za najbolji plesni i pedagoški rad na ovoj predstavi 2022. godine. Odličan pedagoško-koreografski rad Andree Gotovina ogleda se u originalnosti odabira teme i pristupa radu na procesu nastanka predstave

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimio Dario Družeta)

(Snimio Dario Družeta)


U subotu, 2. srpnja u 21 sat "Beskrilci u oblacima" gostuju na 62. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku.

Na predivnom trgu pored Katedrale sv. Jakova zujat će mala plesna ekipa Plesnog studija Istarskog narodnog kazališta i predstaviti se najmlađoj publici.

Predstava "Beskrilci u oblacima" namijenjena je publici 3+, ali i odrasli punopravno uživaju u njoj prepuštajući se domišljatim pokretima i situacijama inspiriranim životom kukaca.

To je plesna predstava za djecu i odrasle snažnog vizualnog i zvukovnog doživljaja koja publiku uvodi u unutarnji mikrosvijet. U tom mikrosvijetu upoznajemo život, kretanje i habitus kukaca.

- Andrea Gotovina osvojila je Nagradu "Zvjezdana Ladika" za najbolji plesni i pedagoški rad na ovoj predstavi 2022. Odličan pedagoško-koreografski rad Andree Gotovina ogleda se u originalnosti odabira teme i pristupa radu na procesu nastanka predstave, na oblikovanju sadržaja iz zapažanja, te na koreografiji nastaloj kroz dijalog s izvođačima. Virtuozna kombinacija koreografije i plesačke interpretacije prožetih odličnom glazbom ostavlja dojam izuzetno promišljenog i posvećenog pedagoškog angažmana na predstavi, navedeno je u najavi gostovanja.

Igraju Lucija Blagonić, Mark Marić, Noa Pavlinović, Petra Mohorović, Saša Marković i Zora Cvijanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of