RIJEKA

Art-kino bira mlade filmofile za sudjelovanje na Venecijanskom filmskom festivalu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Art-kino i ove godine sudjeluje u odabiru mladih filmofila koji će u sklopu programa 27 Times Cinema predstavljati Hrvatsku na Venecijanskom filmskom festivalu.

Art-kino poziva mlade između 18 i 25 godina na prijavu u program 27 Times Cinema u organizaciji Europskog parlamenta, Filmske nagrade LUX, programa Giornate degli Autori i Europe Cinemas koji omogućuje sudjelovanje na Venecijanskom filmskom festivalu od 1. do 13. rujna ove godine.

Mladi ljubitelji filma izabrani ovim putem će biti dio žirija mladih Europljana u filmskoj selekciji Giornate degli Autori, uz u cjelosti pokrivene troškove puta i boravka u Veneciji.

U desetom izdanju ovog programa, Art-kino bira tri kandidata koja ulaze u uži izbor za hrvatskog predstavnika koji će, u društvu još 26 mladih predstavnika iz ostalih članica EU postati žiri. U proteklih pet godina koliko Art-kino sudjeluje u odabiru kandidata, već su dvije mlade riječke filmofilke postale dijelom prestižnog festivala u Veneciji, izvijestilo je riječko kino.

Prijave su u tijeku, a traže se mladi redoviti posjetitelji kina koji se dobro služe engleskim jezikom u pisanju, čitanju i govoru, aktivni su na društvenim mrežama i rado se izražavaju pismeno, a imaju i razvijene afinitete prema bar jednoj od kreativnih aktivnosti poput podcasta, bloga, video montaže, fotografije ili bilo kojeg sličnog alata koji bi mogli pomoći u izgradnji komunikacijske kampanje.

Rok za dostavu prijava je 31. svibnja ove godine, a detalji o sadržaju i slanju prijave nalaze se na mrežnoj stranici Art-kina.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum